El Festivern acomiada l’any amb l’últim concert elèctric d’Obrint Pas

  • El festival es va consolidant com una cita ineludible del calendari musical · Enguany es fa a Tavernes de la Valldigna

VilaWeb
Redacció
31.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa dos dies que a Tavernes de la Valldigna s’hi va aplegant jovent de tot el país per assistir al Festivern, que es consolida com el festival d’hivern de referència dels Països Catalans. Les activitats i concerts van començar diumenge, però avui arriba el plat fort amb l’actuació d’Obrint Pas, que oferiran el seu últim concert elèctric abans de plegar. 

Els milers d’assistents, doncs, celebraran l’entrada d’any escoltant per última vegada les cançons en directe del grup de Benimaclet en format elèctric. Després, Obrint Pas només farà tres concerts més l’any vinent, que seran en acústic. ‘Serà una nit ben emotiva, plorarem tots. És el darrer concert elèctric, i segur que hi haurà alguna sorpresa’, explica Elena Cívico, de l’organització del festival.

Però la nit serà molt més llarga: a més del comiat d’Obrint Pas, al festival s’hi podrà gaudir fins a la matinada de les actuacions de La Raíz, Talco, Txarango, Arrap i DJ Plan B. Durant tot el dia també s’hi faran actes, com un torneig de raspall, un concurs de paelles i un sopar popular.  

El Festivern va néixer l’any 2004 a Pedreguer (Marina Alta) amb la intenció de celebrar el Cap d’Any i alhora promoure la música valenciana. ‘Els objectius sempre han estat la normalització de la música en valencià i la promoció de grups novells. I també la difusió de música d’arrel i d’autor i la presentació de noves tendències musicals, tot i que hi han participat molts grups que han interpretat cançons en altres llengües. Es tracta, sobretot, de potenciar l’entorn cultural i festiu de cada localitat on s’instal·la’, explica Cívico.

Ha passat per Ontinyent, Benifairó de la Valldigna, Alcoi, Gandia i, finalment, Tavernes de la Valldigna. En nou anys, el festival ha anat creixent, se n’han ampliat els dies i els grups i també el recinte, per a encabir-hi tots els assistents, que arriben de tots els Països Catalans. Per Cívico, ‘tenir un cartell potent atrau molt i fa que vinga la gent que no ens coneixia, però també tenim molta gent fidel que ve cada any i que ha trobat en el Festivern un festival ideal per a passar Cap d’Any, per la cosa aquesta que té de familiar i les bones vibracions que sempre tenim ací’.

De mica en mica, el Festivern s’ha anat consolidant com un festival de referència: ‘Ja és una data fixa per a tota la gent que viu ací i que ve de molts altres punts de la geografia dels Països Catalans, i de tot l’estat.’ 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any