Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Diumenge  29.12.2013  14:13

Autor/s: "El Pla d'Urgell. Memòria i paisatge". A cura de Josep Camps i Francesc Foguet, amb fotografies de Marta Benavides. Col·lecció Lo Plançó, 12. Editorial Fonoll

La fruita d’Urgell

Isidre Cuberes i Costa (1931)

Men?ame
 

Bonic és l’Urgell,

bonic i agradable,
son fruit saborós
té un gust deliciós
i és tan delectable,
que cap n’hi ha com ell.

És fruit molt variat
i de molts colors,
de formes diverses,
que com flors disperses
sadolla d’olors
l’ambient saturat.

Hi ha la pruna clàudia,
la maduixa encesa,
el préssec mollà,
pavia i tardà
i la síndria, deessa
dels camps de l’Hispània.

El dolç albercoc,
la bella cirera,
la pera glaçada,
la poma gemada,
tot fruita encisera
que hom no deleix poc.

El meló tendral,
bo i fresc com el gel,
la figa de Fraga,
les de coll de dama
i gota de mel,
de fama mundial.

L’oliva arbequina,
l’ametlla d’Urgell,
la nou, l’avellana,
la rica magrana,
que per jove i vell
és fruita divina.

El raïm grumet,
macabeu, trobat,
el malicantí,
que fan tan bo el vi
que quan s’ha tastat
s’enyora la set.

Bonic és l’Urgell,
bonic i agradable,
son fruit saborós
té un gust deliciós
i és tan delectable,
que cap n’hi ha com ell.


Isidre Cuberes Costa, «La fruita d’Urgell», El Matí, 22 de novembre de 1931, p. 15.

Foto: Marta Benavides

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d'Urgell