Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.12.2013  13:59

Inca respon a la llei de Bauzá declarant la senyera símbol oficial

L'Ajuntament, governat amb majoria absoluta del PP, va aprovar ahir per unanimitat la moció de MÉS

Men?ame
 

La senyera és, des d'aquest divendres, 'símbol oficial d'interès local' a Inca. Els grups municipals van consensuar la moció presentada per la coalició MÉS, i el ple de l'Ajuntament, amb majoria absoluta del PP, va acabar aprovant-la per unanimitat. D'aquesta manera, Inca esquiva la llei de símbols del govern de Bauzà, que prohibeix que es pengin llaços amb la senyera a les escoles argüint que als edificis públics només s'hi poden col·locar símbols oficials propis. 

El text de la moció declara 'la senyera de les quatre barres (inclòs el llaç quadribarrat) símbol oficial d'interès local'. MÉS i el PSOE volien que també es considerés símbol d'interès local 'qualsevol altra manifestació simbòlica aprovada pels col·legis', però l'oposició del PP i Independents d'Inca va fer que finalment es retirés aquest punt. El text també constata que la senyera 'és un símbol tradicional de la indentitat de Mallorca' i que la seva existència a l'escut d'Inca està demostrada des de l'Edat Mitjana. 

Tot i manifestar algun desacord amb la moció, el PP va acabar votant-hi a favor, i el seu regidor Felip Jerez va recordar que la senyera amb les quatre barres formava part de la cultura pròpia. 

Inca es converteix en el primer municipi mallorquí que declara la senyera símbol oficial d'interès local, però ben probablement no en serà l'únic, ja que MÉS té intenció de presentar mocions similars a la resta d'ajuntaments.