Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.12.2013  06:00

Alfred Bosch a Rajoy: 'Quin disbarat pensa fer perquè la gent no pugui votar?'

El portaveu d'ERC a Madrid lamenta que el president espanyol tingui por de les urnes i li recorda que la democràcia sempre ha acabat guanyant als autoritarismes

Men?ame
 

El portaveu d'Esquerra al congrés espanyol, Alfred Bosch, reiterà ahir el compromís de la majoria de forces polítiques catalanes amb la consulta. Després que el president espanyol, Mariano Rajoy, digués que treballaria 'sense descans' contra el dret de decidir de Catalunya, Bosch reptà el cap de l'executiu estatal a explicar com pensava aturar la consulta sobiranista: 'què pensen fer per complir aquesta amenaça? Pensen fer servir la força major? Que ens expliqui els senyor Rajoy quin disbarat pensa fer perquè la gent no pugui anar a votar'. El diputat republicà va lamentar que Rajoy tingués por de les urnes i va advertir: 'quan s'han enfrontat democràcia i autoritarisme sempre ha guanyat la democràcia'.

Bosch ironitzà sobre el 'treball incansable' que pensava fer Rajoy per evitar la consulta: 'Ja em sembla bé que treballi incansablement per alguna cosa'. En tot cas, la por a la democràcia del president espanyol preocupa al diputat republicà. 'Sempre que s'han enfrontat els de les prohibicions i censura als dels vots i les urnes han guanyat els dels vots i les urnes. Sempre que s'ha enfrontat el poder a la gent ha guanyat la gent', va dir.

'El pla B, el C i el D són que la gent pugui votar a les urnes sobre la independència'

Bosch va remarcar que Esquerra sí que treballaria 'sense descans' a favor de la democràcia i de les urnes. I va refusar que l'estat pogués vetar als catalans el dret de vot en una consulta sobre la independència. 'No som menors d'edat. Som majors d'edat, gent lliure que vota', va dir. Per això es va mostrar compromès i convençut del fet que la consulta s'acabaria fent: 'Donarem tot el suport al president de la Generalitat perquè la gent pugui votar a les urnes sobre la independència de Catalunya. I si aquest, que és el pla A, no funciona, el pla B, el C i el D són que la gent pugui votar a les urnes sobre la independència de Catalunya. Hem promès a la gent que podria votar sobre la llibertat'.

El portaveu republicà a Madrid també va criticar el concepte de sobirania que fa servir Mariano Rajoy en la conferència de premsa d'aquest divendres. 'Si el poble espanyol és sobirà i tampoc no pot votar, el problema no és ni el poble espanyol ni el poble català, no és qui té la sobirania. El problema és que no volen que la gent catalana o espanyola voti, perquè saben que les urnes sempre acaben guanyant'.