Duran i Lleida: ‘Rajoy suspèn clarament en la gestió pel que fa a Catalunya’

VilaWeb
Redacció
27.12.2013 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha valorat l’any polític manifestant que l’executiu de Mariano Rajoy “suspèn clarament” pel que fa a la gestió catalana ja que “no vol entendre que és un problema d’Espanya”. Duran no creu que autoritzar la consulta sigui inconstitucional i lamenta que ni ell ni Rubalcaba vulguin “que el poble català” s’expressi “a les urnes”. A més ha lamentat la “falta d’iniciativa política” del president espanyol. A banda, Duran i Lleida creu que l’executiu estatal suspèn en l’afavoriment del crèdit, “sobretot per a pimes i autònoms” i en creació d’ocupació, especialment en l’àmbit dels joves i del col·lectiu d’entre 45 i 50 anys.

Referint-se a la qüestió catalana Duran ha subratllat que a Rajoy “li falta iniciativa política” i ha afegit que “cada dia que passa el problema s’aguditza”. També li ha recomanat llegir “diverses vegades” l’editorial de ‘Financial Times’ del 15 de desembre, per fer-lo adonar que “ni el pas del temps ni la negativa permanent al diàleg són bones per al seu govern”. Duran reconeix que a Europa “no s’entenen les tesis independentistes”, però alerta Rajoy que, de la mateixa manera, “cada vegada menys” s’entén “el tancament al diàleg i la falta d’iniciativa política”.

D’altra banda, Duran alerta que l’economia espanyola té encara “una salut molt fràgil” i destaca la necessitat de “ressuscitar les classes mitjanes”. També ha subratllat que l’Estat “ha incomplert el que va prometre” i que avui aplica mesures en àmbits com les pensions “sense consens i molt més dures que les que el PP criticava quan era a l’oposició”.

Sector elèctric

El portaveu de CiU al Congrés ha remarcat també el “sainet” de la política energètica estatal i ha augurat que la tarifa elèctrica “seguirà essent política” fins que el govern espanyol “no afronti la realitat del sector i faci una autèntica reforma estructural”. Aquesta reforma passa, segons Duran, per l’explicació “real i amb transparència absoluta” del cost de la factura mensual dels consums energètics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any