L’Ajuntament de la Pobla del Duc votarà dilluns una moció de rebuig a la planta de residus animals

  • En desembre de 2011 ja es va manifestar contra la instal·lació d'aquesta insústria

VilaWeb
Redacció
27.12.2013 - 13:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dilluns que ve, 30 de desembre, l’Ajuntament de la Pobla del Duc votarà una moció de rebuig a la instal·lació al seu terme municipal de la planta de tractament de subproductes animals autoritzada ara per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. L’Ajuntament ja va aprovar-ne una, en desembre de 2011, en contra d’aquesta indústria, en un ple extraordinari amb aquesta votació com a únic punt del dia.

En aquell ple, l’equip de govern va posar de relleu el ‘conflicte’ que representava per a la població i per a l’economia aquesta indústria, i va posar a votacio una moció d’oposició. Hi van votar a favor els regidors del PSOE i d’AIPD, però no els del PP, que ho feren en contra i defensaren el projecte.

El saló de plens es va omplir d’un públic que va aplaudir l’aprovació de la moció; un aplaudiment que es va repetir a la porta de l’Ajuntament, on hi havia un gran nombre de persones que havia respost a la convocatòria d’una concentració en protesta per aquesta iniciatva polèmica. Més de cinc-centes persones van acudir a l’acte de rebuig, provinents de la Pobla mateix, de municipis afectats també com ara Castelló de Rugat, Beniatjar o Otos, i d’altres localitats de la comarca. De cara a la celebració del ple d’aquest dilluns s’està convocant també una concentració a la porta de l’Ajutament, a les 19.30 coincidint amb la votació.

Vídeos de les mobilitzacions de 2011 contra el projecte de la planta de tractament de residus animals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any