Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  25.12.2013  23:52

Autor/s: Guillem Llin

Conte de Nadal

Men?ame
 

Quan el govern del PP va decidir no abonar els 3.700 milions d’euros de dèficit tarifari a les companyies elèctriques, calia fer alguna cosa. Es van reunir a veure què podien idear.

Les companyies volien un increment d'entre un 7 i un 8%, però el govern deia que no perquè seria una altra bufetada a la ciutadania. A ells no els importa la ciutadania, però volien curar-se en salut. Per això el ministre Soria, el d’Indústria, va dir que el rebut de la llum no tenia per què pujar. Després va dir que si una pujada d’un 0,7%, va parlar més tard d’un 2%.... Però les companyies elèctriques en volien més.
 
Aleshores van idear un pla. Les companyies devien ser qui quedava malament, però a canvi, s’endurien els diners que volien. No va ser difícil de convèncer-les: entre diners i mala imatge, diners. A més a més, què els importa a les companyies la imatge quan és difícil tindre-la pitjor?

Arriba el dia de la subhasta de la llum. Recordem: els productors són al final els comercialitzadors, solament que pel camí l’han de vendre a l’Estat que és qui l'ha de portar. Els productors ofereixen molt poca llum. Som a l'hivern i fa fred. En conseqüència, els preus són a l’alça. L’Estat la compra i quan té ha de vendre-la als comercialitzadors, la ven caríssima. Un 26% més cara, que després de traure la mitjana es queda en un 11% de pujada a l’entrar en joc la part del rebut de la llum que són impostos, qual a penes es toca.
 
Escàndol majúscul. Govern i companyies insensibles. Això no pot ser. La primera mesura és clara: anul·lar la subhasta perquè hi han vist coses estranyes. Ja tenim part del problema resolt. El Govern ha actuat bé, en defensa dels consumidors. És un Govern que es preocupa i és sensible.

Ara, en la segona part, queda complaure les companyies elèctriques. Un 7 o un 8% de pujada. El Govern, atent, ha impedit que el rebut de la llum s’encarisca un 11%. Un 7 o un 8% és molt, però gràcies a tindre uns polítics que es preocupen per la ciutadania, no ens han pujat més la llum. Les companyies elèctriques diran que no es just i bla, bla, bla. A cap d'una setmana ningú no se’n recordarà perquè han aconseguit el que volien. I quedarem tots contents. Els ciutadans perquè podia haver sigut pitjor, el Govern perquè ha saldat amb èxit una papereta molt complicada, i les companyies elèctriques perquè han tret el que volien. I conte contat...


Nota a peu de pàgina

Fer la vida impossible als ciutadans

La missió dels polítics del PP (i moltes vegades sembla que també del PSOE) consisteix a governar fent la vida impossible al ciutadà. O a la ciutadana. Per exemple, l’avortament. Amb la llei de 2010, cap dona, cap, havia de fer res que anara contra la seua consciència. Ara no es pot dir el mateix del 'gallardonazo'.