Oriol Rosell: ‘Diria que no a la selecció espanyola’

  • El jugador català campió de la lliga nord-americana diu que el 9 de novembre cal votar 'sí, sí, i cinc vegades sí'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.12.2013 - 10:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jugador de futbol Oriol Rosell, campió de la lliga nord-americana amb el Kansas City, assegura que no jugarà mai amb la selecció espanyola, encara que el convoquin. En una entrevista concedida a la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Rosell explica que si mai digués que sí a la selecció espanyola, ell seria ‘el primer desil·lusionat’. ‘Em trencaria el cor a mi mateix’, diu.

Rosell lamenta que als esportistes d’elit els costi opinar sobre la independència. ‘Jo el que els diria és que siguin ells mateixos. Si senten una cosa no tenen per què amagar-se’n, perquè si ho diuen amb respecte i sense fer mal a ningú, el que estan fent és expressar-se lliurement. En el temps en el que estem jo crec que tenim el dret de poder decidir i expressar-nos lliurement sense que ningú ens persegueixi per les nostres creences’.

Pel que fa a la consulta del 9 de novembre, diu: ‘Molta gent diu que no és la pregunta perfecta, però jo crec que al cap i a la fi està costant molt que puguem decidir. Arribats a aquest punt, que tinguem la possibilitat de fer-ho i dir “sí, sí” i cinc vegades “sí” és la millor manera. Crec que és el camí per arribar-hi i convido tothom a fer-ho, endavant, sense cap por.’

Rosell també explica com es viu el procés sobiranista català des dels Estats Units i quins plans té de futur, que de moment passen encara passa per jugar a Kansas. No en va, enguany ha estat escollit millor jugador sub-21 de la lliga. Rosell jugarà aquest dilluns amb la selecció catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any