Els governs espanyol i britànic es reuneixen per parlar d’Escòcia i Catalunya

  • Alex Salmond denuncia la visita a Madrid de dos assessors de Cameron

VilaWeb
Redacció
23.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern escocès va denunciar ahir una coordinació entre els governs espanyol i britànic contra els referèndums a Escòcia i Catalunya. Va afirmar que Andrew Dunlop, el principal assessor del primer ministre Cameron per a temes escocesos, i un altre alt càrrec del govern britànic es van reunir la setmana passada a Madrid amb membres del govern espanyol. L’amenaça del govern espanyol de vetar la presència d’una Escòcia independent a la Unió Europea va provocar un enorme malestar al conjunt de la Gran Bretanya perquè va ser vista com una intromissió en els afers interns.

El govern espanyol va desmentir posteriorment les paraules de Rajoy i va dir que la posició de la Gran Bretanya determinaria l’actitud que adoptaria Espanya sobre la presència d’Escòcia a la Unió.

Salmond va acusar ahir el govern britànic d’intentar interferir en el referèndum usant el govern espanyol com a excusa i va dir que responsabilitzava Cameron de les posicions expressades per Mariano Rajoy, que va qualificar d’intolerables. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any