Ontinyent perdrà seixanta places d’ensenyament en valencià

  • Compromís veu en la reducció d'unitats escolars un 'atac a l'escola pública valenciana'

VilaWeb
Redacció
22.12.2013 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La supressió de tres unitats escolars a Ontinyent ha somogut la comunitat educativa de la ciutat, on a més de preparar les al·legacions pertinents amb urgència per l’escàs termini de temps concedit i marcat per les festes de Nadal, ja s’han començat a recollir signatures que demostren el malestar creat. Sobre aquesta qüestió, Compromís ha denunciat que la proposta d’arranjament escolar feta des de la Conselleria d’Educació no només castiga l’educació pública, sinó que ho fa especialment sobre l’ensenyament en valencià, el qual perdria seixanta places el curs que ve.

Segons van detallar en roda de premsa, la retallada no afectaria l’escola concertada que mantindira les 210 places d’ensenyament en castellà, ni tampoc no reduiria les vuitanta places de les escoles públiques que fan línia en castellà. Per contra, les 210 places de línia en valencià dels centres públics passarien a 150, una disminució de seixanta places.

Davant d’aquestes dades, la formació reclama que si es considera que hi ha un excés d’oferta de matrícula, cal donar prioritat a les escoles públiques i suprimir les unitats en els col·legis concertats, i que en tot cas les mesures s’han de prendre a partir de criteris objectius i transparents. Per a Compromís, tal com s’ha fet la proposta, sense conéxier les dates de matriculació del curs que ve, és ‘són un atac a l’escola pública en valencià’. La coalició ha mostrat el seu suport a la comunitat educativa i ha criticat la ‘nocturnitat’ amb què s’ha pres la mesura, en relació al fet que s’haja comunitat en vespres de Nadal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any