ERC creu que entrar al govern debilitaria la imatge del procés sobiranista a fora

  • Rovira admet converses amb CiU per emplaçar-se a parlar de l'entrada d'ERC al govern

VilaWeb
ACN
22.12.2013 - 10:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha admès que hi ha hagut converses amb CiU per a emplaçar-se a parlar de l’entrada dels republicans al govern. Sense entrar en més detalls, Rovira ha insistit que ‘si cal que ERC assumeixi més esforç’, estan ‘absolutament disposats a fer el que calgui per reforçar un govern que ja s’ha compromès, però se n’ha de parlar’. Ho ha dit en una entrevista al programa el Suplement de Catalunya Ràdio, on també ha insistit que si ERC es quedés a l’oposició, tindria més força de cara a l’exterior: ‘De cara enfora és molt potent que defensin el procés un govern i el principal partit de l’oposició.’

En tot cas, la republicana ha assegurat que encara cal fer ‘un procés de reflexió’ perquè s’han concentrat, fins ara, a acordar la data i la pregunta de la consulta. ‘No som al govern perquè no hem tingut temps de reflexionar’, ha apuntat la secretària general dels republicans. En tot cas, ha demanat que es tingui respecte pel procés de reflexió que fan totes dues formacions a ‘tants pocs dies’ d’haver pactat amb ICV i la CUP la data i la pregunta de la consulta.

‘Qui impedirà un referèndum?’

Rovira està convençuda que la consulta es farà el 9 de novembre malgrat la negativa del govern de Mariano Rajoy. En aquest sentit ha instat tant el president espanyol com Alfredo Pérez Rubalcaba a tenir ‘maduresa política’ i donar així un clar exemple. Creu que els cal asseure’s a ‘debatre, negociar i conèixer la realitat de Catalunya’. 

En aquest sentit, ha apuntat que el mandat democràtic dels catalans al parlament és voler votar el futur de Catalunya i per això no veu cap raó per no votar en consulta: ‘Qui impedirà un referèndum, que posem una urna?’, s’ha preguntat la republicana. ‘La responsabilitat és del govern espanyol, també.’

A més, Rovira ha afirmat que ERC treballarà perquè ‘dels vots vàlids emesos, la independència tingui un suport del 50+1 dels vots’. Els detalls de com es recomptaran els resultats de la consulta s’especificaran al decret de convocatòria. Malgrat tot, ‘la que tingui més vots, és la guanyadora’, ha reconegut Rovira.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any