Notícies

Divendres  20.12.2013  17:57

Educació preveu suprimir vuit unitats escolars a tota la comarca

En desapareixerien a Albaida, Agullent, Fontanars dels Alforins, Llutxent, Ontinyent i Otos

Men?ame
 

La supressió d'unitats escolars als centres educatius d'infantil i primària podria arribar fins a vuit a tota la Vall d'Albaida si prospera l'arranjament escolar proposat per la Conselleria d'Educació per al curs vinent. Les comunicacions enviades aquesta setmana avisen de l'eliminació de tres unitats a Ontinyent, una a Albaida, una a Agullent, una a Fontanars dels Alforins, una a Llutxent i una altra a Otos. En aquesta darrera localitat ja es va viure una forta mobilització el curs passat per a evitar la desaparició d'una aula i de dues places de mestre.

L'oposició a la mesura ha sigut immediata, també perquè el termini de presentació d'al·legacions acaba el 2 de gener, un calendari que ha rebut crítiques per fer-lo coincidir amb les vacances escolars i festes de Nadal. L'Ajuntament i les AMPA d'Ontinyent han anunciat que presentaran al·legacions, i les associacions de pares no descarten engegar accions reivindicatives per a defensar 'l'educació de qualitat'.

Tal com havia fet Pepe Pla, regidor d'Educació d'Ontinyent, el secretari d'Educació comarcal del PSPV-PSOE, Rubén Gomar, ha carregat contra aquesta proposta de supressió d'unitats escolars que a més, remarca Gomar, castiguen l'escola pública i en valencià. Per a Gomar, la decisió 'és una gravíssima agressió a l'ensenyament públic' que es suma a les retallades en beques i professorat i a la desatenció a les deficiències als centres.