El regidor d’Educació d’Ontinyent veu ‘injusta i injustificable’ l’eliminació de tres unitats ecolars

  • Pepe Pla s'ha reunit amb els directors de les escoles afectades i la Interampa, i demana al Consell Escolar Municipal que rebutge la proposta

VilaWeb
Redacció
19.12.2013 - 23:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor d’Educació d’Ontinyent, Pepe Pla, s’ha reunit aquest dijous amb els directors de les tres escoles públiques afectades per la decisió de la conselleria d’Educació d’eliminar unitats escolars el curs que ve. També s’ha reunit amb els representants de la Interapa, i ha anunciat que s’ha convocat un reunió del Consell Escolar Municipal el 26 de desembre que ve en què proposarà que s’acorde aprovar una declaració contrària a aquestes eliminacions.

Recordem que aquesta setmana la Conselleria d’Educació ha informat el Consell Escolar Municipal d’Ontinyent que el curs 2014-2015 les escoles públiques de la capital de la Vall d’Albaida perdran tres unitats escolars. En concret, se’n reduiran una del col·legi Bonavista i una del Martínez Valls, en Educació Infantil, i una altra del Rafael Juan Vidal en Educació Primària. Davant d’això, el regidor demana que el Consell Escolar Municipal demane a conselleria que paralitze l’arranjament indicat fins que acabe el curs actual, i ha instat des del Departament d’Educació les associacions de pares i la resta d’estaments educatius a presentar des dels consells escolars dels centres les al·legacions pertinents.

Pepe Pla ha qualificat d’injusta i injustificable’ la proposta de la Conselleria d’Educació, la qual considera una mostra més de ‘l’obsessió del Consell per atacar l’educació pública, a més imposant novament un calendari malintencionat, ja que fan l’anunci en l’última setmana de classe abans de Nadal, i per a presentar al·legacions només donen de temps fins al 2 de gener’. Per al regidor, el fet que de les tres unitats a eliminar, dues siguen en valencià ‘ja no ens sorprén, sinó que ens demostra una volta més que tots els moviments que fa el PP en matèria educativa tenen una finalitat clara i definida, i obeeixen a una estratègia orquestrada: augmenten la ràtio, eliminen beques, lleven professors, no atenen les necessitats dels centres, i sempre que poden ataquen el valencià. No és que vulguen tornar-nos 40 anys arrere, és que estan fent-ho’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any