L’ajuntament de Barcelona es pronuncia avui sobre el referèndum del 9-N

  • 'Bona part del referèndum ens el juguem a Barcelona', recorda el republicà Jordi Portabella

VilaWeb
Redacció
20.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona s’haurà de pronunciar avui en relació amb l’acord per a fer un referèndum sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre de l’any que ve. El president d’ERC+DCat+RCat a l’ajuntament, Jordi Portabella, presentarà una proposició perquè la ciutat doni suport explícit a l’acord subscrit per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP la setmana passada. Vol que ‘Barcelona lideri l’exercici del dret de decidir’ i que els regidors votin a favor de la data i la pregunta.

‘La capital no pot quedar al marge de processos que determinen el futur de la nació’, va dir ahir Portabella. La proposició insta el govern municipal ‘a col·laborar amb el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya per fer possible el referèndum sobre el futur polític de Catalunya’. ‘És important que la majoria de l’Ajuntament doni suport a l’acord de referèndum tenint en compte el paper determinant de la capital perquè, poblacionalment, bona part del referèndum ens el juguem a Barcelona’, va afegir.

En l’exposició de motius de la proposta, ERC repassa tots els intents de Catalunya per a millorar l’autogovern dins el marc espanyol i els cops de porta de les institucions de l’estat espanyol.

Llegiu ací el text sencer de la proposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any