El govern farà servir el registre de l’Idescat per al cens del referèndum

  • Obrirà un registre per a la inscripció dels catalans a l'estranger

VilaWeb
Redacció
19.12.2013 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català farà servir el registre de població de l’Institut d’Estadística per poder fer la consulta i també crearà un nou registre perquè s’hi inscriguin els catalans que viuen a l’estranger. Així n’ha informat avui RAC-1, que diu que CiU, ERC i Iniciativa ja tenen un pre-acord sobre la llei de consultes, que el Parlament aprovarà cap al mes de febrer. Aquesta solució, alternativa al cens electoral, que és en poder de l’estat, té l’inconvenient de no poder incloure els catalans empadronats en altres llocs de l’estat espanyol.

Com que el govern català no pot fer servir el cens electoral i tampoc no pot confiar que tots els ajuntaments li cedeixin el padró, perquè es pot trobar que els governats pel PP i pel PSC s’hi neguin, ha pensat en aquesta alternativa. La fórmula passa per l’Institut d’Estadística, l’Idescat, que ja té accés al padró i en té un sistema de gestió contínua i informatitzada. El govern estudia com fer-lo servir sense vulnerar la llei de protecció de dades.
 
Entre aquest cens s’inclourien els majors de 16 anys i els estrangers que faci un cert temps que estan empadronats a Catalunya. Pel que fa als 150.000 catalans que viuen a l’estranger, es farà un registre de participants, perquè s’hi apuntin els catalans que viuen a fora però que consta l’últim veïnatge administratiu a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any