Junqueras i Mas paren els peus a Camacho sobre ‘les lliçons de democràcia’

  • El president d'ERC li recorda que el seu advocat va redactar la sentència de mort de Puig Antich

VilaWeb
Redacció
18.12.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alta tensió avui al Parlament de Catalunya, arran del procés cap al referèndum del 9 de novembre. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit, adreçant-se a Mas: ‘Vostè pretén fer la democràcia. Què passa, que la majoria d’aquesta cambra és legítima i la majoria del congrés dels diputats no ho és perquè a vostès no els agrada? Aquesta és la idea de democràcia que tenen? Això no és Veneçuela ni és Bolívia; això és Espanya. I hi ha un estat de dret’.

Aquesta és la intervenció de Camacho i les respostes de Mas i de Junqueras:

Artur Mas li ha respost: ‘Si les lleis fossin només lleis sense cap esperit, les dones no votarien i els esclaus continuarien essent esclaus.’ I li ha demanat que aprofités les festes de Nadal per fer ‘recolliment interior’ i ‘recuperar el sentit autènticament democràtic’.

Després, Oriol Junqueras ha volgut començar amb una reflexió: ‘Em sembla significatiu que una diputada l’advocat de la qual va ser ponent de la sentència de mort de Puig Antich parli amb aquest menyspreu dels governs de països democràtics de l’Amèrica Llatina, els ambaixadors dels quals segur que tindran molt d’interès a saber l’opinió de tan il·lustre diputada d’aquest parlament sobre els seus govern i els seus respectius països.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any