L’ABC apunta contra l’Assemblea Nacional Catalana

  • Publica els noms de tretze membres de l'entitat i els acusa de 'tenir vincles proetarres' · Fa servir arguments rocambolescs

VilaWeb
Redacció
17.12.2013 - 10:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari ABC ha començat a atacar l’Assemblea Nacional Catalana. Avui dedica dues pàgines i un espai de la portada a una informació en què esmenta membres de l’entitat i els vincula amb Terra Lliure, amb l’MDT o amb organitzacions de suport a presoners bascs. ‘L’independentisme català coqueteja amb els pro-etarres’, titula el diari. I assenyala amb noms i cognoms una dotzena de membres de l’ANC, amb arguments rocambolescs.

L’ABC esmenta tots aquests noms: Carles Castellanos, Aureli Argemí, Carles Benítez, Guillem Roure, Fèlix Martí, Jaume Renyer, Francesc Ribera ‘Titot’, Blanca Serra, Lluís Serra Santos, Josep Sort, Josep-M. Terricabras, Josep Poveda, Josep Emili Puig Soler i Anastasio Pulido Chozas.

De Castellanos, històric militant independentista, militant del MDT, el diari diu que va ser acusat de pertànyer a Terra Lliure i d’una suposada col·laboració en l’atemptat que va costar la vida a Emília Aldomà el 1987 que el diari mateix admet que no es va demostrar mai.

D’Aureli Argemí, en diu que va penjar els hàbits de monjo de Montserrat ‘per a centrar tot el seu radicalisme en la causa independentista de Catalunya’. I que pertany al CIEMEN i que el 2002 va subscriure una declaració contra la il·legalització de Batasuna.

De Carles Benítez diu que fou ‘un dels màxims caps de Terra Lliure’ i que formava part ‘en el sumari obert contra el comando Manresa’. Afegeix que és membre de l’entitat Amics i Amigues d’Euskalherria, ‘des de la qual ha brindat suport a presoners d’ETA’.

També parla de Guillem Roure, ex-militant de Maulets: membre de l’Alternativa Estel, ‘una plataforma que va organitzar un homenatge el 2002 a la UAB al grapo Francisco Brotons’.

De Fèlix Martí, en diu que ‘té estrets vincles amb l’esquerra abertzale, que el van portar a fer una reunió el 1995 amb l’ex-regidor d’HB a Tolosa Jonan Fernández, que dirigia Elkarri.’

De Jaume Renyer diu que el 2004 va acompanyar Josep-Lluís Carod-Rovira a Perpinyà en la reunió amb ETA.

També parla del cantant Francesc Ribera, ‘Titot’. ‘És un músic que en els seus concerts solia homenatjar presoners de Terra Lliure i d’ETA.’ I afegeix que és membre d’Amics i Amigues d’Euskalherria i que el 1985 el van detenir a l’Hospitalet de Llobregat per desordres públics. Titot ha recordat a Twitter que l’article de l’ABC és una còpia d’un altre del portal ultra Alerta Digital:

També assenyala Blanca Serra, de qui diu que fou detinguda el 1980 per suposada col·laboració amb ETA. Afegeix de passada que Lluís Serra Santos va ser detingut el 1985 per desordres públics.

I continua amb Josep Sort, que ‘va tenir contactes amb l’esquerra abertzale’ i que el 2002 també va subscriure un manifest contra la il·legalització de Batasuna; i amb Josep-Maria Terricabras, que diu que és simpatitzant de l’esquerra abertzale i que va presentar una xerrada d’Arnaldo Otegi a Barcelona el 1999.

L’ABC apunta també contra Josep Poveda, membre del secretariat de l’ANC, perquè va ser detingut acusat de pertànyer a Terra Lliure el 1992 en l’operació Garzón. Poveda fou un dels detinguts i torturats aquell any olímpic. Això no ho recorda el diari, que diu de Poveda que després va ‘impulsar homenatges i actes de benvinguda a presoners d’ETA i dels Grapo’. De Josep Emili Soler diu que visitava presoners d’ETA. I d’Anastasio Pulido Chozas que va donar suport a la plataforma Egunkaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any