Espinàs rep el premi Ofici de Periodista

  • És un dels distitintius més importants dels que atorga cada any el Col·legi de Periodistes

VilaWeb
ACN
16.12.2013 - 18:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El periodista i escriptor Josep Maria Espinàs rebrà demà el premi Ofici de Periodista, un dels màxims reconeixements que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Espinàs (Barcelona, 1927) és un dels periodistes i escriptors ‘més reconeguts i apreciats de Catalunya’, segons la nota que ha fet pública el col·legi, i sumarà ‘un nou guardó en reconeixement a la seva llarga trajectòria’. Ha col·laborat ‘tota una vida’ amb els mitjans de comunicació, amb articles periodístics als diaris Avui i El Periódico. També ha publicat una vuitantena de llibres, des de novel·les fins a cròniques de viatge.

El premi Ofici de Periodista va ser instituït per valorar la trajectòria de ‘professionals que són una referència per al conjunt de la professió i que gaudeixen del respecte i l’estima dels seus companys’. Amb aquest guardó, la junta del col·legi vol fer ‘un reconeixement explícit’ a qui considera ‘un dels cronistes de la vida’, per una col·laboració prou dilatada amb els mitjans de comunicació. També es pretén valorar una trajectòria periodística ‘que pugui servir de punt de referència’ al conjunt de la professió i als estudiants que es preparen per a accedir-hi.

El premi es lliurarà demà a les 19.00 a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes. Hi participarà Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara, Empar Moliner, escriptora i periodista, i Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El premi Ofici de Periodista ha estat atorgat anteriorment a Enric Frigola (2000), Josep Pernau (2002), Rosa Maria Calaf (2003), Maria Eugènia Ibáñez (2004), José Martí Gómez (2005), Josep Maria Huertas Clavería (2005), Joaquim Maria Puyal (2006), Jaime Arias (2007), Mercè Conesa (2008), Narcís-Jordi Aragó (2009) i Xavier Batalla (2012).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any