Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.12.2013  06:00

L'abadia de Montserrat contesta a la Conferència Episcopal Espanyola pels atacs contra la consulta

En l'homilia d'ahir va defensar el referèndum i el procés independentista català

Men?ame
 

La Conferència Episcopal Espanyola va dir abans-d'ahir que la consulta sobre la independència a Catalunya era 'inadmissible' i 'moralment inacceptable' perquè alterava l'ordre jurídic obeint a una 'voluntat local' (vegeu-ne el vídeo). Però ahir l'abadia de Montserrat va contestar-li durant l'homilia fent una defensa de la consulta i del dret de decidir dels catalans.

En concret, el pare Salvador Plans va dir: 'L'any vinent serem consultats sobre la nostra identitat com a poble de Déu. Aquests darrers anys els nostres bisbes han reiterat que reconeixien la personalitat i els trets propis de Catalunya, en el sentit genuí de l'expressió, i defensaven el dret a reivindicar i a promoure tot el que això comporta d'acord amb la doctrina social de l'Església. Però això ens dol que el camí que segueix el nostre poble sigui considerat per alguns cristians imprudent i moralment inacceptable.'

Podeu escoltar ací l'homilia sencera. La referència al procés català, que té un llarg preàmbul en què diu que 'el poble mai més no serà esclau', va del minut 26.00 al 29.00:

Per una altra banda, qui també va contestar a la Conferència Episcopal Espanyola fou l'economista Xavier Sala i Martín. Fou abans-d'ahir a Twitter amb un versicle de la Bíblia. Concretament, Mateu 22, versicle 21, que diu: 'Al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu.' Heus ací el piulet de Sala i Martín:

Men?ame