Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  14.12.2013  10:37

Autor/s: ACN

La Generalitat Valenciana dóna per mort el conveni de reciprocitat i diu que TV3 no es veurà

Diu que cal respectar l’àmbit territorial, la denominació 'Comunitat Valenciana' i la denominació de la llengua

Men?ame
 

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, va donar ahir per impossible el retorn del senyal de TV3 al País Valencià. Ciscar va dir que TV3 no compleix el que estableix al conveni de reciprocitat sobre el respecte als signes d'identitat recollits a l'estatut valencià. A preguntes dels mitjans, Ciscar va dir que si TV3 estigués disposat a respectar aquest requisit 'potser parlaríem d'un altre escenari'. En concret, va dir que TV3 ha de respectar 'l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, la denominació d'aquesta comunitat i la denominació de la llengua recollides en l'estatut d'autonomia'. 'El Consell no contempla la possibilitat de que fora de les normes legals es pugui veure la televisió d'una comunitat autònoma', va reblar.

Preguntat sobre si el conveni de reciprocitat signat entre TV3 i Canal9 encara té vigència, atès que RTVV ha deixat d'emetre, el vicepresident va dir que 'evidentment al deixar d'existir la televisió valenciana els convenis de reciprocitat es deixen sense efecte'.

Sobre el mateix conveni, José Ciscar va remracar que el que la Generalitat Valenciana considerava beneficiós era que 'a banda que es poguessin veure dues televisions, es poguessin respectar els signes d'identitat de la Comunitat Valenciana, que és el que es recollia i al que s'obligava la Generalitat catalana en aquest conveni'. Ciscar va afegir que aquesta obligació 'en aquest moment no està produint-se i això no ens dóna moltes garanties que en el futur puguin reconduir-se les coses'.

Ciscar va advertir que mentre no es produeixi aquest canvi 'no anem a buscar cap formula, tots sabem que les possibilitats tècniques i tecnològiques estan aquí, no s'està impedint que es vegi cap televisió del món'.