Junqueras i Duran parlen de la possibilitat que ERC entri en el govern

  • S'han trobat aquest migdia durant una hora i quart a la seu d'UDC

VilaWeb
Redacció
13.12.2013 - 15:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, s’han reunit al migdia durant una hora i quart a la seu d’Unió i han comentat l’acord sobre la consulta i també la possibilitat que ERC entri en el govern. Ara bé, Junqueras ha explicat a la sortida que no han entrat a concretar gaire i que simplement han repassat els temes d’actualitat. ‘Hem parlat una mica de tot i no hem parlat molt gairebé de res’, ha reconegut el president republicà. Pel que fa a una hipotètica entrada en l’executiu, Junqueras ha indicat que només es concretaria si el president de la Generalitat li ho demanés i si acordessin que ERC aporta molt més des de dins que des de fora.

Duran i Junqueras s’han trobat abans de dinar a la seu dels democratacristians, cap a les 14 hores. La trobada, segons ell, ha estat ‘cordial, profitosa i interessant’. El republicà ha explicat als periodistes que han abordat els diferents temes d’actualitat, evidentment també la pregunta de la consulta i la possibilitat que ERC entrés en el Govern. Ara bé, el líder d’ERC ha indicat que no han anat més enllà del que ja s’ha parlat sempre, és a dir, que la possibilitat existeix un cop se sap data i pregunta, però que només es concretaria si el president de la Generalitat ‘cridés a reflexionar’ ERC sobre el tema i ambdós acordessin que ‘les aportacions que pot fer ERC des del govern són més grans que les pot fer des de fora’.

Junqueras ha opinat que el pacte d’estabilitat ‘funciona molt bé’ i que no hi ha ‘cap urgència’ en plantejar aquest tema. ‘Sempre estem disposats a estudiar qualsevol tema que ajudi el poble. No tenim cap interès en ser-hi, ni en no ser-hi, ni cap urgència per ser-hi ni per no ser-hi’, ha argumentat.

Ambdós líders, segons ha dit Junqueras, buscaran l’oportunitat de veure’s en un temps, perquè ‘és important anar parlant amb tothom’, i no era habitual que no s’haguessin trobat mai. Des d’UDC han confirmat que la trobada ha estat cordial i que s’emmarca en la normalitat de la relació que tant Duran com Junqueras volen normalitzar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any