El govern treballa en un cens propi per a la consulta del 9-N

  • Així ho dit la vice-presidenta Joana Ortega en una entrevista a TV3

VilaWeb
Redacció
13.12.2013 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ja treballa en l’elaboració d’un cens amb vista a la consulta del 9 de novembre del 2014. Així ho ha explicat avui la vice-presidenta, Joana Ortega, en una entrevista a TV3, en què ha dit que hi ha un equip d’una vintena de persones que ja fa un any que hi treballa per encàrrec de la Generalitat. Ortega diu que l’equip tècnic de Governació que treballa en la preparació de la consulta estudia diversos aspectes tècnics, com les urnes, el vot telemàtic i la distribució en el territori dels punts de votació.

‘Tenim la voluntat que hi hagi una gran participació i hem de facilitar la participació també per als ciutadans de fora’, ha declarat Ortega, que ha recordat que hi ha fins a cinc vies legals indicades pel Consell Assessor per a la Transició Nacional perquè es pugui fer el referèndum amb la legislació actual. ‘En funció de la via legal hi haurà una col·laboració més o menys gran del govern espanyol’, ha dit en relació amb les dades del cens.

S’ha declarat convençuda que es faria la consulta i ha insistit en la idea d’anar pas a pas i de no descartar cap opció a priori. Ha dit que ara calia tant organitzar la consulta amb totes les garanties com negociar amb l’estat per buscar la via per a celebrar-la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any