NotÝcies

Dijousá 12.12.2013á 19:34

Rajoy amenaša amb la constituciˇ espanyola: 'Aquesta consulta no es farÓ'

Invoca la 'indissoluble unitat de la naciˇ espanyola'

Men?ame
 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una declaració en relació amb l'acord per la data i la pregunta de la consulta sobre la independència de Catalunya. Aprofitant una conferència de premsa conjunta amb el president del Consell Europeu, Hermann Van Rompuy, Rajoy ha invocat les lleis espanyoles i ha dit que impediria que la consulta del 9 de novembre del 2014 s'arribés a fer. 'Aquesta consulta no es farà, és inconstitucional i no se celebrarà. Això que han acordat és radicalment contrari i a la constitució i a la llei.'

Aquesta és la declaració que ha fet:

'La proposta que s'ha anunciat avui a Catalunya xoca amb el principi de la indissoluble unitat de la nació espanyola. No puc negociar res que sigui propietat dels espanyols, tal com reconeix la constitució. He jurat respectar i fer respectar la llei.

Ni jo ni cap president de govern no pot permetre que els espanyols siguin privats d'allò que els reconeix la constitució espanyola.

Lamento profundament les iniciatives que fracturen la societat, originen divisió i creen incertesa en la ciutadania.

Dedicaré tot el meu esforç perquè els catalans, que sempre han tingut l'estima de tot l'estat, no es vegin perjudicats per les conseqüències d'aquesta iniciativa.

Abans no es formalitzi aquesta proposta, apel·lo a la responsabilitat del president de la Generalitat i al seu compromís de no violentar les lleis.'