SI, Reagrupament i Nova Esquerra beneeixen l’acord sobre la pregunta

  • López Tena i Carretero posen èmfasi que es faci la pregunta i que guanyi el sí

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2013 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència valora positivament que hi hagi finalment ‘un compromís de la majoria parlamentària i la Generalitat per convocar un referèndum, fixant una data concreta i amb una pregunta clara sobre la independència’, diu Alfons López-Tena. El dirigent de SI destaca que ara hi ha una data fixada, i que cal que la consulta es faci, ‘tal com van prometre, hi hagi permís o no n’hi hagi’.

També valora com a positiu que hi hagi una pregunta clara que faci referència a un estat independent, tot i que lamenta que per poder votar que sí a la independència prèviament s’hagi de votar afirmativament ‘a una altra cosa que no se sap quina és’. En tot cas, defensa que ara s’ha d’aconseguir que es faci la consulta i que s’aconsegueixin com més vots millor a favor de la independència.  

Per la seva banda, el president de Reagrupament, Joan Carretero, valora molt positivament l’acord sobre la pregunta de la consulta independentista. Sobre el fet que sigui una pregunta doble, reflexiona: ‘Si aquesta és la fórmula que ha permès que una amplíssima majoria del parlament accepti de tirar endavant la pregunta i fixi una data, ja està bé. Ja no som en la fase de dir que ens hauria agradat més aquella pregunta o aquella altra, ara som en la fase que la consulta es pugui fer i que es voti sí i sí. Haurem de fer dos sí. Tot sigui per la causa’. 

Per Carretero, la clau era arribar a un acord: ‘El drama hauria estat que per una coma, un punt o una paraula no s’hagués arribat a un acord per poder fer una pregunta i fixar una data. Això està fet, i és un gran avenç. I s’ha de felicitar els partits que l’han fet possible.’ El dirigent de Reagrupament també es mostra satisfet ‘d’haver donat suport al president Mas, que és qui ha tirat això endavant’.

Ernest Maragall s’afegeix a ‘l’ampla majoria de forces que l’ha forjat’

Nova Esquerra Catalana, la formació política que presideix l’ex-socialista i ex-conseller d’Educació Ernest Maragall, ha emès un comunicat a través del qual es declara d’acord amb l’anunci de la pregunta i la data de la consulta sobre la independència. De la mateixa manera, Nova Esquerra Catalana ha manifestat que s’afegeix ‘en nom de l’esquerra catalana a l’ampla majoria de forces polítiques que l’ha forjat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any