Quim Arrufat: ‘Ja hi ha compte enrere per a començar un conflicte democràtic amb l’estat espanyol’

  • La CUP validarà la pregunta dialogant amb la societat civil

VilaWeb
Redacció
12.12.2013 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat, acompanyat de David Fernàndez, ha dit que la pregunta de la consulta acordada contenia algunes de les condicions que la seva organització demanava i que entenien que les forces polítiques que l’havien acordada s’hi sentien còmodes i la defensarien amb totes les conseqüències. També ha criticat que fos un acord ‘fet des de dalt i poc parlat’, de manera que ara la CUP es reservava el dret de parlar-ne amb les seves bases i, sobretot, ‘amb la gent que realment ha emplaçat el país, que és la societat civil organitzada’. 

‘Nosaltres rebem aquesta pregunta i l’acceptem com a proposta’, ha dit Arrufat. D’una banda, la CUP troba positiu que s’hagi ‘acordat una pregunta que si més no inclogui la independència’; i, d’una altra, que s’hagi fixat una data: ‘És un pas important al qual no s’havia arribat mai, i fins i tot havíem pensat que perillava. Però ja hi ha compte enrere per a començar un conflicte democràtic amb l’estat espanyol sobre el dret de decidir.’

‘Demanàvem tres condicions: que la pregunta fos unívoca, i no ho és; que contingués la paraula “independència” o “estat independent”, que ho conté; i que la resposta fos binària, que ho és però doblement, perquè són dues preguntes en una. Hi ha elements que hi són i elements que no’, ha dit. Arrufat ho ha resumit dient que aquesta era la fórmula amb què se sentien còmodes les forces que l’havien acordada i que era el màxim acord a què es podia arribar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any