Camacho convida PSC i Ciutadans a fer ‘un simposi de la veritat’

  • Demana al congrés espanyol que condemni el simposi Espanya contra Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.12.2013 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP no només ha denunciat a la fiscalia la celebració del simposi Espanya contra Catalunya, juntament amb Ciutadans i UPyD, sinó que també vol que el congrés espanyol el condemni. Per això hi ha presentat una proposició no de llei, tal com ha explicat avui la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho. A més, Camacho ha convidat el PSC i Ciutadans a fer ‘un simposi de la veritat’ sobre les relacions entre Espanya i Catalunya.

‘Mentre la Generalitat impulsa el fòrum de l’odi, el PP vol que, amb el PSC i Ciutadans, es faci un fòrum de la veritat i el rigor’, ha declarat Camacho.

Segons Sánchez-Camacho, el seu serà un “simposi de la veritat, del rigor històric i de la convivència”. Aspira a que hi participin el PSC i C’s per fer de manera conjunta “un fòrum on puguem convocar els millors hispanistes” per “fomentar amb rigor la idea que Espanya és una realitat plural, que Catalunya sempre ha format part d’Espanya i forma part del nostre passat, present i futur”.

Es tracta, ha explicat de “fomentar els valors positius que ens uneixen a la resta d’Espanya”.

El simposi tindrà diverses taules: una “de debat polític sobre el marc legal democràtic”, una altra “d’anàlisi econòmic”, una altra “d’anàlisi cultural” i una última sobre el paper de Catalunya a Espanya.

Per fer-ho possible, el PPC ja s’ha posat en contacte amb diverses entitats com la Coordinadora de Xarxes Associatives (CREA), que està formada per més de 86 associacions, així com la plataforma Som Catalunya Somos España, i altres hispanoamericanes.

A més, Sánchez-Camacho trucarà als líders del PSC i de C’s en les pròximes hores perquè se sumin públicament a la iniciativa.

Paral·lelament, el PP ha presentat una inciativa al Congrés de condemna al simposi “Espanya contra Catalunya”. La proposició no de Llei compta ja amb el suport de la majoria absoluta del PP i ve avalada pel portaveu parlamentari dels populars, Alfonso Alonso, amb qui Sánchez-Camacho ha mantingut una conversa aquest dimecres.

Segons la presidenta del PPC, al text s’hi expressa el rebuig i la condemna de la cambra espanyola al simposi “Espanya contra Catalunya, una mirada històrica” perquè “no té rigor històric, està basat en falsedats, i no es pot permetre que s’ofengui la imatge d’Espanya i dels espanyols basant-se en mentides i falsedats”.

Sánchez-Camacho ha afirmat que el simposi està “pagat amb diners públics” i “no es pot realitzar” perquè els poders públics “han de garantir la neutralitat de les institucions públiques catalanes i espanyoles”. Es tracta, ha dit, del simposi “de l’odi i la divisió”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any