Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.12.2013  10:52

L'Uruguai, primer país a legalitzar la marihuana

El senat uruguaià n'aprova, per 16 vots en favor i 13 en contra, la producció i la venda

Men?ame
 

L'Uruguai s'ha convertit en el primer país del món a regular per llei la producció, la venda i el consum de la marihuana o cànnabis. El senat va aprovar ahir, després d'un llarg debat, una mesura que va obtenir 16 vots en favor i 13 en contra. Ara l'ha de confirmar el president José Mujica, que ja feia més d'un any que promovia la iniciativa.

Cal dir que des dels anys 1970 fumar marihuana era legal a l'Uruguai, però no cultivar-ne i vendre'n. Ara, amb la nova llei, l'estat regularà tot el procés de producció, distribució i venda del cànnabis. Permetrà, així, que tot major d'edat que s'inscrigui en un registre especial pugui cultivar-ne sis plantes o comprar-ne fins a quaranta grams mensuals a les farmàcies autoritzades.

Amb aquesta mesura, que sols s'aplicarà als ciutadans del país i no als turistes i estrangers, el president vol provar una alternativa a la tradicional política de lluita contra les drogues. Ara, si no funciona, el govern s'ha compromès a revisar la norma.