Una revisora de Renfe fa baixar del tren un avi i un nét perquè són catalans

  • L'home denuncia que li va etzibar: 'Tinc mania als catalans, i ara pels meus collons que baixeu'

VilaWeb
Redacció
10.12.2013 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Maria Sagrera, un veí de Girona de setanta-dos anys, ha presentat una queixa a Renfe perquè, segons que explica, una revisora del tren els va fer baixar, a ell i el seu nét de quatre anys, dijous passat mentre els deia, en castellà: ‘Tinc mania als catalans, i ara pels meus collons que baixeu.’ L’afectat ha explicat els fets al diari El Punt Avui, que avui en publica els detalls: no havia comprat el bitllet per al nen, perquè es pensava que, essent tan petit, no havia de pagar. I quan mirava de trobar els diners per a pagar la revisora va fer parar el tren a Montcada i Reixac i els va fer baixar.

Segons el relat dels fets, Sagrera va anar a buscar el seu nét a Barcelona, on viu amb els seus pares. I quan tornava a Girona amb un tren Talgo, a l’alçada de Passeig de Gràcia, la revisora els va demanar els bitllets. Quan ell li va preguntar en català si el nen havia de pagar, la revisora li va dir de mala manera ‘i molt enfadada’ que des d’aquest any tots els nens pagaven. Va decidir de pagar, i va demanar si ho podia fer amb targeta. Com que no ho podia fer, va buscar canvi per a pagar, mentre s’anava posant nerviós. I en aquell moment la revisora li va etizbar, en castellà: ‘Doncs ara no em dóna la gana. Tinc mania als catalans i pels meus collons que baixa.’ Va fer aturar el tren a Montcada i Reixac i els va fer baixar.

Aquest veí de Girona demana a Renfe els diners del seu bitllet i els catorze euros que va donar a la revisora pel bitllet del nen, a més de danys i perjudicis per haver hagut d’esperar molta estona que passés el següent tren (djous hi havia vaga de Renfe) i per l’estona que van perdre fent dos transbordaments fins a arribar a Girona, dues hores i mitja més tard que no preveia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any