El PP amenaça que no hi haurà diàleg si es manté el simposi ‘Espanya contra Catalunya’

  • Els populars diuen que el simposi elimina les possibilitats de diàleg

VilaWeb
ACN
09.12.2013 - 12:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Catalunya demana al president de la Generalitat, Artur Mas, que anul·li el simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)‘, que començarà dijous. ‘Si no el suspèn no podrà mai més dir que vol dialogar i seure amb el govern d’Espanya per trobar solucions i sortides al conflicte que ell mateix amb ERC ha generat a la política catalana i espanyola”, ha afirmat el portaveu popular, Enric Millo. Creu que el simposi és “una declaració unilateral de conflicte amb Espanya i elimina les possibilitats de dialogar” amb Madrid. A més, retreu al Govern “irresponsabilitat” i que creï “frustració” amb la consulta i avala que Rajoy digui que “no vol ni pot” autoritzar un referèndum.

Millo creu que el simposi denota “victimisme malaltís”, atia “l’odi”, que és un “insult” i que accentua “l’hispanofòbia” a través “d’una manipulació històrica mancada de rigor”. Per això, demana al president Mas que el suspengui. “Si no ho fa, estarà deixant clara quina és la seva voluntat. No podrà dir mai més que vol dialogar i asseure’s amb el govern d’Espanya”, ha avisat. Millo creu que programar aquest acte és “una declaració unilateral de conflicte” que “elimina les possibilitats de negociar” amb Madrid més endavant.

Rajoy ‘diu la veritat’

El portaveu dels populars catalans avala les paraules del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una entrevista a ‘El País’ i a cinc diaris europeus més, en què rebutja fer la consulta. “Un referèndum per la independència no es pot fer per la senzilla raó que la sobirania nacional rau en el conjunt dels espanyols”, recorda Millo. El popular ha defensat que Rajoy diu la veritat i ha avisat a la resta de partits que “és important no enganyar la gent”. “Hi ha partits que enreden la gent, els catalans no perdonaran”, ha sentenciat.

En aquest sentit, alerta que és de “gravíssima irresponsabilitat” mantenir viu el debat per arribar a un acord de data i pregunta ja que considera que és un debat “fictici”. En referències molt clares a ERC i CiU, Millo ha lamentat que alguns partits creïn “expectatives falses, que només porten crispació i frustració”. I ha afegit que tot plegat és encara més greu si coincideix amb el debat de pressupostos, uns comptes que per Millo queden “emmascarats” amb el debat sobiranista.

Assisteixen a la reunió amb la vicepresidenta Joana Ortega

Millo ha anunciat que els populars assistiran aquesta tarda a la reunió que ha convocat la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, després de rebre l’informe sobre duplicitats administratives del govern espanyol. El PPC hi anirà perquè se’ls ha convidat a una reunió informativa a través d’una carta, ha explicat Millo. “Esperem que no es converteixi en una altra cosa”, és a dir, en un “front comú” que seria una “aberració i una barbaritat”. Per tot plegat, ha instat la Generalitat a “analitzar” i a tenir una “actitud positiva” per debatre el document. I, en aquest sentit, ha avisat que se’n distanciaran si la reunió s’allunya d’una trobada amb “caràcter constructiu”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any