Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  09.12.2013  06:00

La Universitat Catalana d’Estiu trenca amb el passat

Salvador Alegret serà el nou rector, i desbanca l’actual equip de direcció de l'UCE

Men?ame
 

Salvador Alegret serà el nou rector de la Universitat Catalana d'Estiu després d'haver guanyat amb catorze vots a favor una votació feta el proppassat dia 2. Jordi Sales, que és rector des del 2010, va aconseguir cinc vots. La votació significa un canvi de dinàmica per a la Universitat, que els darrers temps havia tingut una forta crisi que l'havia obligat a reduir les activitats i tot.

L'elecció de Salvador Alegret, que ha representat durant molts anys l'Institut d'Estudis Catalans a l'UCE, es pot entendre com una desautorització per part del patronat a l'actual direcció i sembla indicar un canvi de rumb en cerca d'una centralitat més gran, cosa que podria implicar un retorn a la històrica vinculació a les universitats de la Xarxa Lluís Vives i al IEC. 

Salvador Alegret i Sanromà (Barcelona 1947), és doctor en ciències químiques, ha estat catedràtic de química analítica a la Universitat Autònoma de Barcelona (1991-2009). Va ser secretari general de la UAB amb el rector Carles Solà (1994-2002). És membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), d'ençà de l'any 1990. Ha estat secretari general (2002-2005) i vice-president (2005-2009) d'aquesta mateixa institució.

Ja integrava l'equip rector de la Universitat Catalana d'Estiu (1988-1994), com a responsable de l'àrea de ciències. És membre del Patronat de la Fundació UCE d'ençà de l'any 2001. Ha estat president de la Fundació Puntcat (2010-2011). És catedràtic honorari de química de la University of Santo Tomas, de Manila (Filipines). Actualment exerceix de catedràtic emèrit de química analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona.