La Universitat Catalana d’Estiu trenca amb el passat

  • Salvador Alegret serà el nou rector, i desbanca l’actual equip de direcció de l'UCE

VilaWeb
Redacció
09.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Salvador Alegret serà el nou rector de la Universitat Catalana d’Estiu després d’haver guanyat amb catorze vots a favor una votació feta el proppassat dia 2. Jordi Sales, que és rector des del 2010, va aconseguir cinc vots. La votació significa un canvi de dinàmica per a la Universitat, que els darrers temps havia tingut una forta crisi que l’havia obligat a reduir les activitats i tot.

L’elecció de Salvador Alegret, que ha representat durant molts anys l’Institut d’Estudis Catalans a l’UCE, es pot entendre com una desautorització per part del patronat a l’actual direcció i sembla indicar un canvi de rumb en cerca d’una centralitat més gran, cosa que podria implicar un retorn a la històrica vinculació a les universitats de la Xarxa Lluís Vives i al IEC. 

Salvador Alegret i Sanromà (Barcelona 1947), és doctor en ciències químiques, ha estat catedràtic de química analítica a la Universitat Autònoma de Barcelona (1991-2009). Va ser secretari general de la UAB amb el rector Carles Solà (1994-2002). És membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), d’ençà de l’any 1990. Ha estat secretari general (2002-2005) i vice-president (2005-2009) d’aquesta mateixa institució.

Ja integrava l’equip rector de la Universitat Catalana d’Estiu (1988-1994), com a responsable de l’àrea de ciències. És membre del Patronat de la Fundació UCE d’ençà de l’any 2001. Ha estat president de la Fundació Puntcat (2010-2011). És catedràtic honorari de química de la University of Santo Tomas, de Manila (Filipines). Actualment exerceix de catedràtic emèrit de química analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any