Mariano Rajoy diu a Europa que no vol acceptar un referèndum ni ho pot fer

  • En una entrevista conjunta per a sis diaris europeus, evita de dir que Espanya vetarà Escòcia

VilaWeb
Redacció
09.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una entrevista que publiquen conjuntament sis diaris de tot Europa, Mariano Rajoy diu que ni pot convocar un referèndum a Catalunya ni ho vol fer. Rajoy afirma que a Catalunya no es pot convocar un referèndum com el d’Escòcia perquè ‘la sobirania resideix en el poble espanyol, segons la constitució’, i que si de cas s’hauria de canviar la constitució, de primer.

Afegeix que els casos d’Escòcia i Catalunya són completament diferents i evita de dir que Espanya vetaria l’entrada d’Escòcia a la UE, com va dir fa uns dies, cosa que va originar un enorme escàndol a la Gran Bretanya. Ara el president del govern espanyol només diu que ‘no cal avançar esdeveniments’.

Així mateix, diu que està preocupat per si Europa, i concretament Alemanya, ‘saben cap on anem’ i posa en relleu la importància del pròxim Consell Europeu, que entre més temes ha de debatre sobre la unió bancària. Quant a la corrupció i el cas Bárcenas, Rajoy fuig d’estudi i diu que si algú té notes i comptabilitats diferents de les oficials això és responsabilitat personal de qui les té.  

L’entrevista la publiquen Le Monde, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, El País, La Stampa i Gazeta Wyborcza, i forma d’una sèrie d’entrevistes conjuntes sobre temes europeus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any