El PP acusa el director del Centre d’Història Contemporània ‘d’incitar a l’odi’

  • Presenta una moció per a suspendre el simposi 'Espanya contra Catalunya'

VilaWeb
ACN / Redacció
08.12.2013 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del PP Rafael López ha presentat una moció en què insta el govern a suspendre el simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)’ perquè considera que forma part d’una ‘estratègia de la Generalitat per a la creació d’un enemic exterior’ i no aprofundeix en qüestions històriques i científiques. La moció també demana la destitució del director del Centre d’Història Contemporània, Jaume Sobrequés, per ‘incitar a l’odi i la divisió’. La moció, que se sotmetrà a votació en el proper ple del parlament, arriba després de la interpel·lació que el diputat popular va fer al govern sobre aquesta qüestió dijous passat.

La moció insta el govern a suspendre el simposi perquè considera que ‘lluny d’aprofundir en elements històrics i científics de debat, intenta forma part d’una estratègia de la Generalitat per a la creació d’un enemic exterior que amagui la incapacitat del govern per assumir les seves competències i recursos en benefici dels catalans’.

El simposi (programa), convocat per als dies 12, 13 i 14 de desembre amb motiu dels tres-cents anys del setge de Barcelona, té previst de repassar ‘els efectes de la repressió institucional, política i administrativa al llarg els segles XVIII, XIX, XX i XXI’ i anuncia que es fixarà en ‘la repressió militar i la presència de tres-cents anys d’espanyolisme a Catalunya’, ‘la repressió econòmica i social, el fet migratori i l’acció de l’Església catalana’, ‘la repressió lingüística i cultural’, ‘la falsificació de la història, la repressió sobre els mitjans de comunicació i l’espanyolització del món educatiu’.

El text de la moció del PP també insta el Parlament a ‘mostrar la seva preocupació per la involució democràtica’ que diu que viu Catalunya. Acusa el Consell de l’Audiovisual de Catalunya’ de fer ‘llistes negres de periodistes’, i el govern d’intentar crear ‘fitxers d’adhesions patriòtiques’, ‘utilitzar els infants amb motius polítics’ i fer servir els serveis públics per ‘investigar i controlar l’activitat política i social dels catalans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any