Educació expedienta el col·legi de Xàtiva pels crits d’uns xiquets en favor de Canal 9

  • STEPV anuncia mobilitzacions si no el retira

VilaWeb
Redacció
07.12.2013 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha anunciat que convocaria manifestacions si la Conselleria d’Educació no retira l’expedient al col·legi Taquígraf Martí de Xàtiva. Un expedient obert perquè un grup de xiquets va cridar en favor de Canal 9 durant un acte del president Alberto Fabra. El sindicat retreu al Consell que aquesta actuació ‘és més pròpia d’un estat autoritari i no pas d’una societat democràtica moderna’. 

Dimecres passat, en la visita de Fabra a Xàtiva, van ser molts els qui van sortir al carrer a escridassar-lo i demanar-ne la dimissió pel tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). També va rebre els crits d’un grup de xiquets del col·legi Taquígraf Martí, situat al costat d’on Fabra presidia un acte. Des del pati, li cridaven ‘Que torne Canal 9!’. La policia va anar fins a l’escola per exigir a la directora que fes callar els xiquets, i el regidor de Seguretat, José Antonio Vidal (PP), va enregistrar amb una càmera els xiquets que cridaven. 

A més, la Conselleria d’Educació ha obert un expedient informatiu per ‘assegurar que els centres educatius mantenen un ambient adequat i garantir els drets de qualsevol xiquet menor d’edat i que aquests no siguin conculcats per cap circumstància’, en paraules de la consellera Maria José Català. 

STEPV denuncia l’obertura d’aquest expedient i retreu a Català que la seva actuació ‘contrasta amb l’ús partidista de l’alumnat per part del govern i la Conselleria en actes com inauguracions o visites als centres quan fan discursos partidistes o fotografies amb alumnes que són utilitzades com a propaganda i promoció personal’.

Per això el sindicat diu que dóna tot el suport al claustre del col·legi Taquígraf Martí i anuncia que si la Conselleria no retira l’expedient ‘convocarà mobilitzacions massives contra l’autoritarisme de Català i Sánchez de León’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any