Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  07.12.2013  06:00

L'unionisme no aconsegueix augmentar el poder de mobilització

Ahir va sortir al carrer una tercera part dels manifestants del 12-O · Contrastant calcula que en van ser 6.000

Men?ame
 

La manifestació espanyolista d'ahir a Barcelona convocada per la plaforma Som Catalunya, Somos España va aplegar aproximadament una tercera part dels assistents a la manifestació del 12 d'octubre a la plaça de Catalunya. Així es desprèn dels càlculs que ha fet el col·lectiu Contrastant i que ha fet arribar a VilaWeb. Si el 12 d'octubre hi va haver 18.000 manifestants, ahir n'hi va haver 6.100 que van sortir a defensar la constitució espanyola. Els organitzadors en van comptar 30.000 i la guàrdia urbana, 5.000.

El número base de manifestants ahir que va calcular Contrastant era de 6.100, amb un mínim de 5.500 assistents i un màxim de 6.800.

En aquest document podeu consultar l'informe detallat que ha elaborat el col·lectiu sobre la partcipació a la manifestació (PDF).

La manifestació

La manifestació va començar entre crits de 'som catalans, som espanyols' i 'no ens enganyen, Catalunya es Espanya'. Les consignes que es van repetir: la constitució com a marc de convivència, la unitat d'Espanya, el seny per evitar el separatisme i el compliment de les lleis i el marc constitucional contra l'independentisme.

Entre els manifestants, s'hi va fer veure, en segona fila de la capçalera, el vice-president del parlament europeu Alejo Vidal Quadras.

Amb ells, al centre de la capçalera, el líder i portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, José Domingo, que s'ha mostrat satisfet de l'organització i de la resposta a la seva convocatòria des del primer moment. En declaracions abans de començar la marxa, Domingo assegurava que "omplir" la plaça de Sant Jaume era una "demostració que a Catalunya hi ha molta gent vinculada a la constitució", tot afegint que això "no és estrany perquè aquí va ser on més es va votar de manera aclaparadora" l'any 1978.