Quanta gent hi havia realment a la manifestació espanyolista de Barcelona?

  • Contrastant calcula que avui hi ha hagut una tercera part dels manifestants del 12-O a plaça de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2013 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació espanyolista d’avui a Barcelona convocada per la plaforma Som Catalunya, Somos España ha aplegat aproximadament una tercera part dels assistents a la manifestació del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya. Així es desprèn dels càlculs que ha fet el col·lectiu Contrastant i que ha fet arribar a VilaWeb. Si el 12 d’octubre hi va haver 18.000 manifestants, avui n’hi ha hagut 6.100 que han sortit a defensar la constitució espanyola. Els organitzadors n’han comptat 30.000 i la guàrdia urbana, 5.000.

El número base de manifestants avui que ha calculat Contrastant és de 6.100, amb un mínim de 5.500 assistents i un màxim de 6.800.

En aquest document podeu consultar l’informe detallat que ha elaborat el col·lectiu sobre la partcipació a la manifestació (PDF).

La manifestació d’avui

La manifestació ha començat entre crits de ‘som catalans, som espanyols’ i ‘no ens enganyen, Catalunya es Espanya’. Les consignes que s’han repetit han estat: la constitució com a marc de convivència, la unitat d’Espanya, el seny per evitar el separatisme i el compliment de les lleis i el marc constitucional contra l’independentisme.

Entre els manifestants, s’hi ha fet veure, en segona fila de la capçalera, el vice-president del parlament europeu Alejo Vidal Quadras.

Amb ells, al centre de la capçalera, el líder i portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, José Domingo, que s’ha mostrat satisfet de l’organització i de la resposta a la seva convocatòria des del primer moment. En declaracions abans de començar la marxa, Domingo ha assegurat que “omplir” la plaça de Sant Jaume és una “demostració que a Catalunya hi ha molta gent vinculada a la constitució”, tot afegint que això “no és estrany perquè aquí va ser on més es va votar de manera aclaparadora” a l’any 1978. Precisament, lligat a això, Domingo assegura que el que s’ha estat demanant és “respecte pel text vigent i respecte pels molts catalans que ens sentim espanyols i vinculats a la Constitució espanyola”. “És això el que volem reclamar, i ho fem amb normalitat i seny”, ha dit.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any