Cinc mil manifestants a la concentració espanyolista de Barcelona

  • PP i C's han encapçalat la convocatòria de Som Catalunya-Somos España, que ha comptat 30.000 manifestants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN – Redacció
06.12.2013 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’espanyolisme ha tornat a sortir als carrers de Barcelona, avui per commemorar la constitució espanyola. La Plataforma Som Catalunya, Somos España s’ha manifestat aquest migdia amb el suport del Partit Popular i Ciutadans, sota el lema ‘¡Juntos! Per un futur democràtic i plural’. La manifestació ha sortit de la plaça d’Urquinaona i ha baixat en poc més de mitja hora per la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Ha aplegat 5.000 manifestants, segons la guàrdia urbana; els organitzadors han comptat 30.000 manifestants. Abans, el PP ha fet un acte de celebració de la constitució a la plaça del Rei. Tant PP com Ciutadans han lamentat l’absència del PSC, l’endemà de la foto de Pere Navarro amb Camacho, Rivera i Llanos de Luna.

La manifestació ha començat entre crits de ‘som catalans, som espanyols’ i ‘no ens enganyen, Catalunya es Espanya’. Les consignes que s’han repetit han estat: la constitució com a marc de convivència, la unitat d’Espanya, el seny per evitar el separatisme i el compliment de les lleis i el marc constitucional contra l’independentisme.

Entre els manifestants, s’hi ha fet veure, en segona fila de la capçalera, el vice-president del parlament europeu Alejo Vidal Quadras.

Amb ells, al centre de la capçalera, el líder i portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, José Domingo, que s’ha mostrat satisfet de l’organització i de la resposta a la seva convocatòria des del primer moment. En declaracions abans de començar la marxa, Domingo ha assegurat que “omplir” la plaça de Sant Jaume és una “demostració que a Catalunya hi ha molta gent vinculada a la constitució”, tot afegint que això “no és estrany perquè aquí va ser on més es va votar de manera aclaparadora” a l’any 1978. Precisament, lligat a això, Domingo assegura que el que s’ha estat demanant és “respecte pel text vigent i respecte pels molts catalans que ens sentim espanyols i vinculats a la Constitució espanyola”. “És això el que volem reclamar, i ho fem amb normalitat i seny”, ha dit.

La manifestació ha transcorregut sense incidents. Segons els càlculs de la Guàrdia Urbana, a la manifestació hi han assistit unes 5.000 persones. Els organitzadors n’han comptat 30.000.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any