Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.12.2013  14:22

Una cinquantena de batlles i regidors del Gironès exigeixen que es faci la consulta

Men?ame
 

Cinquanta-un regidors i batlles de dotze municipis del Gironès han impulsat un manifest en favor de la consulta en el qual demanen que es faci tant si hi ha autorització de l'estat espanyol com si no, que el govern n'assumeixi el resultat, que sigui al 2014 i que inclogui una pregunta clara. Els signants són de partits diversos com la CUP, ERC, CiU, Solidaritat, ICV, algunes candidatures independents i també regidors de Progrés Municipal, llista vinculada al PSC. La voluntat és que aquest manifest es transformi en moció i que arribi als plens dels ajuntaments de la comarca i també a d'altres institucions que hi vulguin donar suport.

La voluntat dels impulsors d'aquesta iniciativa, batejada com a Manifest del Gironès, és que el món municipal s'impliqui perquè la consulta sigui una realitat al 2014. El manifest també demana que la consulta es convoqui en base a la llei de consultes que tramita el parlament de Catalunya, encara que el govern espanyol l'impugni. 'El parlament és sobirà i les seves decisions s'han de poder aplicar', dit un dels regidors signants, Carles Bonaventura, de Reagrupament, formació integrada a la CUP a Girona.

Segons els impulsors, el moment actual és transcendental i per això hi ha transversalitat en el manifest, format per regidors i batlles de colors polítics diferents.

Els pobles

Els pobles que participen de la iniciativa són Bordils (hi és el batlle, Albert Serrats, de CiU), Cassà de la Selva, Celrà (Gerard Fernàndez, batlle, d'ICelrà), Cervià de Ter (hi és la batllessa, Roser Estañol de CiU), Flaçà, Girona, Madremanya (hi ha el batlle, Albert Peracaula, d'Independents per Madremanya-Progrés Municipal), Medinyà-Sant Julià de Ramis, Salt, Sant Jordi Desvalls (hi és el batlle, Jordi Corominas de CiU), Sant Martí Vell (hi és la batllessa, Maria Àngels Vilà d'ERC) i Viladesens.