Ahir va començar el judici contra el gerent de Socodivin

  • 7 anys després de l'afer, ahir dijous va començar el judici contra Jean-Luc Cabaner, antic dirigent de Socodivin, al Tribunal de Perpinyà ...>>
    Dv. 6 de desembre del 2013

VilaWeb
Redacció
05.12.2013 - 20:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’anys de lluita, finalment els afectats per l’afer Socodivin, que va trasbalsar i sacsejat el conjunt de la viticultura nord-catalana, han vist com el principal dirigent da Socodivin, Jean-Luc Cabaner, és jutjat per estafa i bancarrota. En total són 7 milions d’€uros que aquesta empresa, dedicada a la comercialització dels vins dolços, va deixar sense pagar. S’enfrontarà a cinquanta parts civils (del qual una trentena de caves cooperatives).

L’enquesta judicial acusadora ha arribat a la conclusió que aquest home manipulava els comptes per emmascarar les dificultats de la seua empresa. Mentre que la Socodivin estava en cessament de pagament, hauria continuat constituint estocs de vins dolços naturals (fins a 1000 hectolitres per setmana) fent creure als seus proveïdors que els pagaria més tard.

La cita és capital per als professionals del vi, que han tingut finalment de cara a ells l’estafador que els ha arruïnat.

Dos vinyataires només van testimoniar ahir al judici , però han representat al conjunt dels seus confrares. Denis Pigouche, el president del sindicat dels vinyataires del Rosselló, va demanar que  totes les víctimes fessin acte de presència al tribunal, fins i tot si no prenien la paraula. Una presència pacífica fins i tot si els vinyataires continuen sent molt nerviosos per aquest assumpte. 

A més a més, des del punt de vista financer no hi ha gran cosa a esperar d’aquest procés, els viticultors no retrobaran certament mai els seus diners. La venda dels béns personals del gerent no eixugarà més que una ínfima part dels seus deutes.

Pel que concerneix Jean-Luc Cabaner, continua treballant en l’àmbit del vi : es troba fàcilment el seu CV a internet. És avui gerent de la Cabaner Wines and Spirits Consulting… Ven sobretot vi per  internet, via la ‘Nouvelle Société de la Côte Radieuse’, una filial de ‘la Martiniquaise’, el número 2 francès dels vins i espiritós, que s’havia quedat amb les restes de la Socodivin, en el moment de la fallida el 2006.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any