Sánchez-Camacho repta Mas a portar el CNI als tribunals

  • Si creu que el govern espanyol és l'autor de l'informe sobre l'Agència de Seguretat

VilaWeb
ACN
04.12.2013 - 21:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha reptat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, a portar als tribunals el CNI si creu que aquesta institució és l’autora del presumpte informe sobre l’Agència Nacional de Seguretat. ‘Davant d’una acusació de tal gravetat com ha fet Mas, si creuen això, que vagin als tribunals, però no els permetrem faltar al respecte a la dignitat i l’eficàcia del govern espanyol’, ha etzibat. Ho ha dit en la reunió de la junta directiva del PP de Barcelona, en referència al suposat informe que Ciutadans ha esbombat atribuint-lo al govern per a crear una Agència Nacional de Seguretat. La popular s’ha queixat que des del Govern es digui ara que això podria sortir del CNI. 

Al marge d’això, Sánchez-Camacho i el sots-secretari general d’Organització dels populars, Carlos Floriano, han intentat mobilitzar les bases del partit perquè participin divendres en la manifestació en defensa de la constitució i mirat de tranquil·litzae els seus militants respecte a l’augment de Ciutadans als sondatges amb vista a les properes eleccions europees. Sánchez-Camacho ha erigit el PP en l’únic partit que traurà Catalunya de la crisi i que aplicarà ‘amb fermesa i contundència’ la constitució per evitar que es trenqui Espanya. ‘Altres fan discursos, nosaltres governem i evitem que es divideixi i es trenqui Espanya’, ha dit en referència a Ciutadans.

‘Formeu part de l’únic partit capaç de fer les polítiques necessàries per treure el país de la crisi. Altres no poden defensar els seus interessos a Europa, perquè no hi són o són molt pocs, però nosaltres pertanyem al partit més fort’, ha reivindicat Floriano. El popular ha remarcat que a Europa s’hi va a defensar els interessos dels espanyols ‘i per fer això cal un partit estable, que sap el que vol i que doti les seves polítiques de l’estabilitat necessària’.

En clau interna catalana, Sánchez-Camacho ha advertit que el 2014 pot ser un any ‘tens i molt difícil’ pels ciutadans de Catalunya, perquè els partits partidaris de la consulta voldran traslladar a la societat ‘el caos, la divisió i l’enfrontament intern’ que viuran a l’hora de no posar-se d’acord sobre data i pregunta. ‘Davant del caos, la divisió i la confrontació, el PP continuarà impulsant un procés reformista a Espanya i a Catalunya. Davant dels que només fan discursos, el PPC realitza mesures de gestió política que permetran Catalunya sortir de la crisi’, ha subratllat tornant a fer referència a Ciutadans.

‘Cap governant pot disposar d’una nació que no és seva’

També Carlos Floriano s’ha adreçat a Mas, advertint-lo que ‘cap governant pot disposar d’una nació que no és seva’. ‘La sobirania nacional, la propietat del nostre país és patrimoni de tots els espanyols, dels que estem junts des de fa 500 anys, dels que vivim ara i de les generacions futures, i s’equivoquen els que pensen que el nostre país és propietat només d’uns pocs’, ha reblat.

Floriano s’ha preguntat per què hi ha qui ‘vol treure els catalans els seus drets com a espanyols i com a europeus’. Del PSOE ha lamentat la seva posició ‘en terra de ningú’. ‘Em pregunto si el que ells proposen ho acceptarien aquells que volen trencar. Què és el que busquen amb això, acontentar qui?’, ha preguntat el popular, que s’ha queixat que als socialistes els ‘acomplexi tant defensar els drets de tots els catalans en tant que espanyols i europeus’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any