Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  03.12.2013  00:00

Autor/s: Esquerra Unida Ontinyent

La discapacitat no es ven, es defén

Men?ame
 

Amb motiu de la commemoració aquest 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, des del Grup Municipal d'Esquerra Unida volem manifestar el nostre suport als col·lectius, persones amb diversitat funcional i a plataformes i entitats que s'han oposat i continuen lluitant contra la política de retallades i l'impagament del Consell de les subvencions i ajudes destinades a la cura i atenció de persones amb diversitat funcional.

El cap de setmana passat, les diferents entitats relacionades amb el sector de persones amb diversitat funcional i la dependència denunciaven a la capital del Túria la greu situació per la qual travessa el sector, perill de tancament dels centres, retallades en les ajudes de dependència, impagaments als treballadors, pèrdua de llocs de treball en el sector, trencament de la universalitat en la prestació de serveis, privatització de serveis bàsics, introducció del copagament que obligarà els usuaris a pagar el 90% del cost del recurs dels centres d'atenció de persones amb diversitat funcional... Aquests perills, conjuntament amb els deutes acumulats per la Conselleria de Benestar Social en el pagament d'ajudes i subvencions als centres del sector que s'arrosseguen des de l'any 2011, fan que la situació d'aquestes persones, familiars i dels professionals del sector siguen cada cop més fràgils i precàries per l'oblit i la manca de reconeixement per part de l'administració autonòmica.

Com molts i moltes cridaven, 'la discapacitat no es ven, es defén'. Volem fer un reconeixement especial a Discapacitat en Marxa, entitat que ha recorregut part del País Valencià per reivindicar la situació en què es troba el sector, una situació d'extrema vulnerabilitat i que ha donat a la societat lliçons de lluita. Des d'Esquerra Unida reivindiquem amb ells i elles que cal una major protecció i defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional, i que l'administració ha de reconèixer l’esforç d'usuaris, familiars i professionals d'aquest sector que ha estat en els darrers temps un dels objectius de la política de retallades, una política econòmica que prioritza el pagament del deute bancari i dèficit de les administracions per damunt de la qualitat i els serveis d'atenció a les persones.