El PSC no es manifestarà el dia de la constitució per ‘no aixecar baixes passions’

  • PP i C's havien cridat els socialistes catalans a manifestar-se divendres a la plaça Sant Jaume

VilaWeb
ACN
02.12.2013 - 17:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC marca distàncies amb la manifestació que ha convocat la plataforma ‘Som Catalunya. Somos España’ per commemorar els 35è aniversari de la constitució espanyola aquest divendres. ‘Tal com està la política catalana i espanyola, cal seny, idees clares, cap fred i no aixecar baixes passions. Molt diàleg a la recerca d’un acord”, ha sentenciat el portaveu del partit, Jaume Collboni. Els socialistes responen així a la crida de PPC i C’s que els insten a participar a la marxa del 6 de desembre en defensa de la carta magna. Collboni, però, ha reiterat que el “compromís” dels socialistes és, precisament, reformar la Constitució i encaminar-la cap a un model d’estat federal amb més drets socials.

El PSC no assistirà, doncs, a l’acte en defensa de la Constitució que ha convocat la plataforma liderada per l’exdiputat José Domingo per aquest 6 de desembre. “No entrarem a alimentar el frontisme i la politiqueria de vol curt”, ha afegit. Malgrat que com a partit se’n mantenen al marge, hi ha via lliure per a qui hi vulgui assistir-hi a títol individual. 

Segons Collboni, els socialistes catalanes descarten participar-hi perquè creuen que ara és moment de “seny, idees clares i propostes sobre la taula; molta política i molt diàleg a la recerca d’un acord”, per desencallar el procés polític a Catalunya.

A més, Collboni ha reiterat el “compromís” dels socialistes catalans a reformar el text de 1978 i, de fet, ha considerat que ja va quedar “clar” aquest diumenge en l’acte conjunt amb Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba. Malgrat aquesta posició, Collboni ha assegurat que el partit no es planteja sortir de la comissió parlamentària pel dret a decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any