Pujol: ‘Jo era la tercera via’

  • 'Tot això de la reforma de la constitució i del federalisme ja no s'ho creu ningú', diu en una entrevista a Catalunya Ràdio

VilaWeb
Redacció
02.12.2013 - 09:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que la tercera via per a Catalunya no existeix. ‘Tot això de la reforma de la constitució i del federalisme ja no s’ho creu ningú’, ha dit, i ha posat l’accent en el fet que ell era la tercera via i que la va practicar durant trenta anys. ‘Qui l’ha practicat durant 30 anys? Doncs nosaltres, des de Catalunya. CiU, el govern de la Generalitat en general. L’últim intent de tercera via va ser l’estatut que es va carregar d’una manera brutal el Tribunal Constitucional’. Per Pujol, el país es troba ‘en un procés brutal d’involució, ara ens volen prendre tot el que hem aconseguit durant els últims trenta anys!’. ¡Si oferissin alternativa a la independència, valdria la pena estudiar-la, però no n’ofereixen cap. No n’hi ha!’, ha lamentat. D’aquesta manera Pujol ha donat per descartada i morta tota tercera via. ‘Fins i tot en Roca diu que no s’ho creu ningú, això de la reforma de la Constitució. I la pèrdua de confiança fa que el viure col·lectiu funcioni malament’, ha reblat.

Respecte la posició del cap d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que sí que defensa la tercera via, ha dit: ‘en Duran parla de tercera via… jo no entraré a posicionar-me sobre les diverses posicions que ha expressat Duran. Però ell ha fet diverses demandes i no li donen cap resposta. Parla de la llei Wert, de finançament, i no té cap mena de resposta. Dic als que estan espantats que facin alguna cosa, i no ho fan’. Pujol s’ha mostrat confiat respecte el fet que es faci la consulta i ha dit que s’alinea amb allò que digui el president Mas. ‘Amb tots els problemes i els entrebancs que li posen, el lideratge que jo vull seguir és el del president Mas’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any