Notícies

Diumenge  01.12.2013  06:00

Clam a València per a unes eleccions avançades

Multitudinària manifestació contra el tancament de RTVV i per la dimissió de Fabra

Men?ame
 

Les manifestacions d'ahir a la vesprada a València i Alacant contra el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) la matinada de divendres van ser multitudinàries. A València, desenes de milers de ciutadans van omplir els carrers més cèntrics de la ciutat. La pancarta que obria la marxa deia 'Eleccions avançades ara' i el crit més unànime era 'Fabra dimissió'. A la capçalera hi havia tots els màxims dirigents de l'oposició valenciana –Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís) i Ignacio Blanco (EUPV)– així com representants de les entitats cíviques –Vicent Moreno (Escola Valenciana) i Toni Gisbert (ACPV), entre més–. Els treballadors de RTVV marxaven plegats en un bloc amb la pancarta '#RTVVnoestanca És la teua' i eren rebuts amb aplaudiments pels assistents que miren com passa la manifestació.

Convocats pel comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), els sindicats, entitats, associacions i tots els partits de l'oposició, els manifestants van exigir la depuració de responsabilitats després del tancament de Canal 9 i van repudiar la manera com s'havia dut a terme el cessament d'emissions després de la resistència dels treballadors. Els manifestants van cridar consignes com 'Fabra dimissió', 'RTVV no es tanca' o 'Lladres, lladres'.

A continuació us oferim un recull de les fotos i expressions que la ciutadania va penjar a les xarxes per exigir la dimissió del president de la Generalitat Alberto Fabra i la convocatòria d'eleccions avançades: