Crida a manifestar-se per exigir eleccions avançades i la dimissió de Fabra

  • Treballadors de RTVV, sindicats i oposició convoquen manifestacions a València (18.00) i a Alacant (18.30)

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), sindicats, partits polítics de l’oposició, associacions i entitats han convocat avui a València (18.00, a la plaça de Sant Agustí) i Alacant (18.30 a l’Avingua Aguilera) una manifestació per reclamar la dimissió del president Alberto Fabra i la convocatòria d’eleccions anticipades després del tancament de RTVV. Segons que ha informat Intersindical Valenciana, un dels sindicats convocants, la manifestació mostrarà ‘la nostra repulsa davant d’una decisió unilateral, precipitada i hostil a la cultura, la llengua i els signes d’identitat de tots els valencians’.

Segons Intersindical, ‘la societat valenciana no es pot quedar passiva davant una pèssima gestió que ha causat l’acomiadament de vora 1.700 treballadors i treballadores. Els valencians i valencianes no ens quedarem sense una radiotelevisió pròpia, pública, de qualitat i en valencià’.

RTVV, tancada enmig de crits de ‘Açò és un colp d’estat’

Ahir, a les 12.19 del migdia l’emissió de Canal 9 se’n va anar a negre. La comissió de liquidadors va entrar a l’edifici acompanyada d’un gran dispositiu policíac i va tancar les emssions de la televisió pública valenciana, mentre els treballadors cridaven des del plató ‘Fabra dimissió’ i ‘Açò és un cop d’estat’. D’aquesta manera el govern d’Alberto Fabra va posar final a vint-i-quatre any de televisió pública en valencià. Poc abans el jutjat d’instrucció número 1 de Paterna havia ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions de Ràdio Televisió Valenciana a Burjassot.

Els integrants de la comissió de liquidació de RTVV havien presentat a la matinada una denúncia per usurpació d’instal·lacions i coaccions. ‘La denúncia no va dirigida contra cap persona concreta. Els denunciants han demanat, com a mesura cautelar, el desallotjament de les instal·lacions al·legant que se’ls imedeix de realitzar les funcions que legalment tenen encarregades’.

 

Més informació:

Els periodistes de tots els mitjans planten Ciscar a la conferència de premsa del Consell

La BBC es fa ressò del desallotjament i liquidació de RTVV

El vídeo del tancament de RTVV

Paco ‘Telefunken’ es nega a tancar Canal 9

La policia protagonitza el moment més surrealista quan intenta entrar a Canal 9

Editorial de Vicent Partal: Tiananmen a Burjassot

L’entrada històrica, mig d’amagat, de Beatriz Garrote al plató de  Canal 9 [VÍDEO]

‘Vostè ve a tancar la televisió?’

Els treballadors impedeixen a la policia d’accedir al control central

Fabra, escridassat a Ibi pel tancament de RTVV

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any