El full de ruta cap a la independència i les bases del nou estat centren la Trobada d’Unitat Popular

  • Un miler de persones participaran en la jornada que té lloc avui a Badalona

VilaWeb
Redacció
30.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint assemblees temàtiques i tres grans debats estratègics sobre el futur estat català són l’esquelet de la Trobada per la Unitat Popular que avui es fa a l’Institut La Llauna de Badalona i en què hi participaran un miler de persones. Amb aquesta jornada, els organitzadors volen ‘elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista; definir les bases del nou model de societat que volem, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural voldríem que fossin discutides en la creació d’un nou estat; analitzar com s’articulen les lluites, el contrapoder i la lluita institucional’.

Amb el suport de la CUP, la trobada ha estat organitzada a partir d’una cridafet per diverses personalitats i representants de diversos moviments socials i sindicals, com Benet Salellas, Eva Fernández, Sergi Saladié, Gabriela Serra, Xavi Sarrià, Julià de Jòdar, Marta Serra, Ricard Vilaregut, Gerardo Pisarello i Jordi Martí Font.

Durant el matí es faran vint assembles sobre diversos temes relacionats amb el territori, la llengua, la cultura i els drets socials. A un quart de dues de la tarda es presentarà el ‘mapa rebel dels Països Catalans’. Després del dinar serà el moment dels debats estratègics, entre les 16.00 i les 20.00 sobre el full de ruta per la independència, les bases d’un nou model de societat i l’articulació entre lluites.


Tenint en compte la gran quantitat d’inscripcions, els organitzadors ha previst que tots els debats es puguin seguir en directe per internet. A més, els resultats dels debats es publicaran posteriorment a la mateixa web de la trobada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any