Mas anunciarà una pregunta ‘clara’ d’aquí a tres setmanes

  • Ho ha dit avui el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull

VilaWeb
Redacció
28.11.2013 - 10:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà d’ací a tres setmanes la pregunta de la consulta. Ho ha dit el portaveu de CiU al parlament, Jordi Turull, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Turull no ha volgut revelar-ne l’enunciat, però ha insinuat que no preguntaria sobre la tercera via: ‘Ha de ser clara i no que la gent se l’hagi de llegir dues vegades’, ha dit. Proposar aquesta suposada tercera via correspon a l’estat espanyol, ha afegit.

Mas va dir fa ben pocs dies que la pregunta havia de ser ‘inclusiva’. Amb això, segons Turull, volia dir que ‘la refermin i la validin totes les formes polítiques del dret de decidir’.

No ha deixat clar si l’enunciat de la pregunta inclouria la paraula ‘independència’ o bé ‘estat independent’. Però sí que ha fet entendre que no es preguntaria pas sobre l’anomenada ‘tercera via’ ni que aquesta tercera via fos una opció de resposta.

D’ací a tres setmanes s’ha de fer al parlament el darrer ple de l’any. També s’hi podria portar a debat i votació la petició al congrés espanyol per a la transferència de la competència per a convocar referèndums mitjançant l’article 150.2 de la constitució.

Aquesta votació havia de ser el dia 4, durant el ple de la setmana que ve. Però es va ajornar per les desavinences entre els partits sobiranistes sobre com fer la petició: si amb una proposició de llei (deixant la tramitació de la petició en mans de la mesa del congrés espanyol i amb una delegació del parlament que es desplacés a les corts espanyoles), o bé amb una proposició no de llei, defensada pels grups catalans a la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any