Fabra s’afanya a tancar RTVV

  • El PP va publicar la llei de tancament aprovada a les Corts Valencianes en un DOGV extraordinari · Pot suspendre l'emissió en qualsevol moment

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana va publicar ahir la llei de tancament de RTVV, aprovada poques hores abans a les corts, en un Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) extraordinari i podria suspendre l’emissió en qualsevol moment. A mitjanit ha entrat en vigor la llei i la direcció de RTVV pot donar l’ordre de desconnexió. La nova llei preveu que una comissió emprengui les accions legals que calguin per a liquidar l’ens públic i faculta el govern, que es reunirà demà, a destituir els membres del consell d’administració.

Caldran unes quantes setmanes perquè la comissió liquidi RTVV. En aquesta actuació, a més de suprimir-se el servei públic i cessar les emissions, també s’extingiran els contractes dels 1.600 treballadors.

Aprovació a les corts enmig de crits de ‘no teniu vergonya’

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes va servir per a aprovar la llei de liquidació de RTVV. El resultat va ser de 49 vots favorables i 42 contraris. El ple fou molt tens, i després de la votació final el públic assistent va cridar ‘no teniu vergonya!’ al grup del PP. Els diputats de l’oposició es van girar d’esquena a la mesa de la cambra i van fer costat al públic, en senyal de rebuig.

Mònica Oltra: ‘Els diputats del PP avui escriuen la seua pròpia mort’

Ignacio Blanco, al PP: ‘Tancareu però no ens fareu callar, botiflers’

Les protestes van continuar a fora, on hi havia una concentració dels treballadors per demanar la dimissió del president Alberto Fabra.

Durant el debat, el portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, va dir que el tancament de RTVV era una ‘decisió molt dura’, però que el govern valencià havia volgut salvar l’ens amb l’ERO que la justícia va anul·lar. Bellver va afegir que l’aprovació de la llei era conseqüent amb les prioritats del govern valencià.

A més, el síndic del PP va responsabilitzar l’oposició d’aquesta decisió: ‘Heu estirat tant la corda que al final s’ha trencat i ja no hi ha recursos ni temps per a poder-la refer.’

Compromís anuncia accions jurídiques i demana la dimissió de Fabra

El diputat socialista Josep Moreno va dir que era una ‘derrota històrica dels valencians com a poble’ i que el PP mentia quan deia que era insostenible: ‘Ni als Estats Units, paradigma neoliberal, no es qüestionen que han de tenir una televisió pública.’ I encara va demanar per què totes les autonomies governades pel PP tenien televisió pública i el País Valencià no.

El síndic de Compromís, Enric Morera, va anunciar que el seu grup presentaria una acció de responsabilitat patrimonial contra la junta d’accionistes de RTVV (que és el govern valencià). Compromís vol que el govern respongui amb el seu patrimoni per aquest tancament. Morera va recordar el cas de Ràdio Mallorca i va dir que aniria als jutjats de seguida que s’aprovés la llei.

Va afegir que Fabra havia de dimitir ‘per no haver pogut gestionar una situació de dificultat i per no continuar fent mal a la nostra autonomia’.

Finalment, el portaveu adjunt d’Esquerra Unida del País Valencià, Ignacio Blanco, va dir que RTVV ‘és, era i serà necessària’. Blanco va remarcar que si bé la llei de creació de RTVV havia estat aprovada per unanimitat l’any 1984, ara el PP n’aprovava el tancament bo i sol. Així mateix va negar que fos una decisió difícil: ‘La cosa més difícil és negociar.’ I va acabar dient que la decisió havia estat precipitada i que s’executaria ‘gràcies a una majoria vergonyant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any