El govern valencià refusa la proposta de viabilitat de RTVV del comitè d’empresa

  • Confirma el tancament de Ràdio Televisió Valenciana

VilaWeb
Redacció
26.11.2013 - 18:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana ha rebutjat aquest dimarts la proposta de viabilitat per a la continuïtat de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) efectuada pel Comitè d’empresa, segons que han confirmat fonts de l’òrgan de representació dels treballadors de la ràdio i televisió públiques.

El govern valencià tira endavant el tancament de RTVV que serà confirmat amb tota probabilitat aquest dimecres pels diputats dels PP a les Corts Valencianes, amb majoria absoluta, que donaran suport a la Llei per suprimir RTVV . El vice-president valencià José Ciscar ha telefonat els representants del Comitè d’empresa per informar que no accepta les condicions proposades per a la continuïtat de l’ens.

Fonts de Presidència de la Generalitat Valenciana han assegurat a l’ACN que al llarg d’aquest dimarts exposaran els motius del rebuig a la proposta, després de comunicar-los per escrit als treballadors.

El comitè d’empresa havia fet arribar a la conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana fins a dos informes amb arguments per evitar el tancament i un document per assegurar la garantia jurídica.

La ‘Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV’, precedida per un informe preliminar signat pe pel Catedràtic de dret Laboral de la Universitat de València, Carlos Alfonso Mellado, suposava una bateria de mesures per redimensionar la plantilla i ajustar els costos salarials als paràmetres del Contracte Programa i els límits que aquest document fixa per a despeses salarials.

Els treballadors defensaven que segons aquesta proposta ‘mantenir RTVV no li costarà a la Generalitat ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de nul·litat de l’ERO’.

El document fonamenta el redimensionament de la plantilla en les jubilacions avançades, les baixes voluntàries incentivades, l’amortització de llocs de treball i les recol·locacions.Entre les mesures econòmiques que ofereix comitè hi ha suspensions temporals de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies a l’any; congelació salarial, renúncia a mecanismes de revisió salarial, supressió de variables (hores extres i plusos) i amortització de llocs de treball.

Amb els conjunt de mesures, la dimensió de la plantilla disminuiria en percentatges que van del 43 al 41 per cent, segons els dos escenaris plantejats, amb estalvis que, en el capítol de personal, estarien entre els 27 milions d’euros i els 28’25 milions, segons els treballadors.

El segon dels documents compromet al Comitè d’Empresa i a les 6 seccions sindicals a no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas d’arribar-se a un acord de viabilitat. D’aquesta manera el comitè vol traslladar a Presidència que l’oferta econòmica està dotada de la major seguretat jurídica que la legislació permet.

El text especifica que els acords s’enmarquen en els límits del Contracte Programa i fixa el compromís del Comitè perquè els costos laborals per al funcionament de RTVV no comporten cap despesa addicional per a la Generalitat en el període 2014-2015.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any