Notícies

Dimarts  26.11.2013  00:01

El primer número de Renadiu, ja a la Xarxa

La revista literària publica textos d'Enric Abad, Josep A. Alfonso, Josep M. Andrés, Àngel Cano, Àngel Company, Marc Gomar, David Mira, Joan Olivares, Mariló Sanz i Mara Vicent

Men?ame
 

Amb el nom de 'Renadiu' es va batejar la primera trobada d'escriptors en català de la Vall d'Albaida, celebrada l'octubre passat a Bocairent. Es tractava, més enllà de l'aplec puntual, de crear un contacte actiu entre els escriptors de la comarca i de convidar-los a participar amb un text en una publicació digital de caràcter anual. Ara aquesta publicació ja és un fet, amb l'edició digital del primer número (pdf) de la revista que duu, també, el nom de 'Renadiu'.

En aquesta primera edició, que duu el títol genèric de 'Les sendes de la paraula, del Benicadell a la Mariola', la publicació recull textos d'Enric Abad, Josep A. Alfonso, Josep M. Andrés, Àngel Cano, Àngel Company, Marc Gomar, David Mira, Joan Olivares, Mariló Sanz i Mara Vicent, amb il·lustracions fotogràfiques de Blai Vanyó.

La iniciativa literària s'ha volgut que tinga relació directa amb la Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida, de manera que les trobades dels autors i la presentació de l'edició literària tindran com a escenari la localitat on cada any es celebre la festa per la llengua. Així mateix, durant l'any poden convocar-se actes i propostes que integren la literatura i la societat de la comarca.