Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  25.11.2013  17:29

Autor/s: ACN

Anton Costas afirma que 'Catalunya fa un gran favor a la resta de l'estat expressant el seu malestar'

El candidat únic a presidir el Cercle d'Economia defensa 'un nou contracte social'

Men?ame
 

Anton Costas, candidat únic a presidir el Cercle d'Economia, ha defensat la necessitat d'un nou 'contracte social' perquè el vigent, signat a finals dels setanta, 'mostra signes d'esgotament'. Costas ha dit que el contracte social no necessàriament és la constitució espanyola però que si s'ha de reformar no ha d'espantar. Costas, que serà elegit aquesta tarda per la junta del Cercle com a nou president per els pròxims tres anys, ha assegurat que des de Catalunya es fa de nou 'un gran favor' a la resta de l'estat expressant el seu 'malestar' i ha afegit que seria un a 'error' no donar resposta a les seves exigències. La situació de Catalunya no és 'soufle', cal un nou contracte social, ha defensat.

Anton Costas serà elegit 17è president del Cercle d'Economia en la reunió d'aquesta tarda després de comptar amb l'aval inicial de 252 socis, superant amb escreix el mínim de 50 per a ser candidat. Costas lidera l'única candidatura que s'ha presentant a presidir el Cercle durant els pròxims tres anys.

El catedràtic d'Economia considera que l'elecció per primera vegada d'un acadèmic i no d'una persona que procedeix del sector empresarial, és una expressió de la capacitat que tenen els 1.400 socis del Cercle d'Economia de fer canvis i assumir-los.

Costas creu que el període de tres anys que s'obre en la seva presidència és com aquells moments transcendentals en que la societat ha de reconsiderar les posicions del passat i 'repensar' el futur. 'És un moment que estem obligats a sotmetre la societat a un test de viabilitat'.